RECEPTY

Ptačí mléko s medem

Ptačí mléko s medem

Ptačí mléko bez cukru, zato však s medem. Skutečná lahůdka, mňam!

recept,fotorecept,vaječný bílek,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,med,med,vaječný žloutek,Dezerty v sklenici,Bezlepkové

Dezerty v sklenici

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

med3polévkové lžíce
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1litr
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%250mililitrů
pudink vanilkový30gramů
sůl1špetka
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy

 

Recept

1. 

vaječný bílek 3 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr  med 1 polévková lžíce

Mléko s medem přivedeme do varu.

3. 

Do horkého mléka házíme polévkovou lžící kousky bílkového sněhu. Postupujeme postupně a do mléka vhodíme vždy jen 5-6 lžic. Sněhové noky krátce povaříme z obou stran.

4. 

Pomocí děrované naběračky vyndáme....

5. 

... a vložíme do hluboké mísy. Takto zpracujeme všechen bílkový sníh.

6. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů  vaječný žloutek 3 kusy  pudink vanilkový 30 gramů

V mléce rozmícháme vaječné žloutky a pudinkový prášek.

7. 

Vlijeme do mléka, ve kterém jsme vařili sněhové noky. Převaříme.

8. 

med 2 polévkové lžíce

Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vmícháme med. Podle chuti můžeme medu přidat i více.

9. 

Řídkým pudinkem zalijeme noky a necháme vychladnout.

10. 

Podáváme dobře vychlazené v miskách nebo sklenicích.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie