Ptačí mléko s medem

Ptačí mléko bez cukru, zato však s medem. Skutečná lahůdka, mňam!
recept,fotorecept,vaječný bílek,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,med,med,vaječný žloutek,Dezerty v sklenici,Bezlepkové
Dezerty v sklenici
Ingredience
Ingredience
med | 3 148 | polévkové lžíce kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 640 | litr kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 160 | mililitrů kcal | |
pudink vanilkový | 30 ?? | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vaječný bílek | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 3 171 | kusy kcal |
Recept

2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • med 1 polévková lžíce
Mléko s medem přivedeme do varu.

3.
Do horkého mléka házíme polévkovou lžící kousky bílkového sněhu. Postupujeme postupně a do mléka vhodíme vždy jen 5-6 lžic. Sněhové noky krátce povaříme z obou stran.

4.
Pomocí děrované naběračky vyndáme....

5.
... a vložíme do hluboké mísy. Takto zpracujeme všechen bílkový sníh.

6.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • vaječný žloutek 3 kusy • pudink vanilkový 30 gramů
V mléce rozmícháme vaječné žloutky a pudinkový prášek.

7.
Vlijeme do mléka, ve kterém jsme vařili sněhové noky. Převaříme.

8.
med 2 polévkové lžíce
Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vmícháme med. Podle chuti můžeme medu přidat i více.

9.
Řídkým pudinkem zalijeme noky a necháme vychladnout.

10.
Podáváme dobře vychlazené v miskách nebo sklenicích.

Dobrou chuť!