Medové karamelové bonbóny
Sladké bonbóny pro opravdové milovníky cukru.
recept,fotorecept,med,cukr krystalový,Cukrovinky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Kategorie
Cukrovinky › Vánoční recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vánoční zákusky › Vánoční nepečené dezerty ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 450 | gramů | |
med | 3 | polévkové lžíce | |
máslo | 60 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | čajová lžička | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 8 | polévkových lžic | |
voda | 4 | polévkové lžíce |
Recept
1.
máslo 60 gramů • med 3 polévkové lžíce • voda 4 polévkové lžíce • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 8 polévkových lžic • cukr krystalový 450 gramů
Do hrnce vložíme máslo a med. Přilijeme vodu a smetanu. Přisypeme cukr.
2.
Obsah hrnce pomalu zahříváme a když začne vřít vaříme 20 minut.
3.
Odstavíme z ohně a asi 20 minut mícháme než začne směs tuhnout.
4.
olej slunečnicový 1 čajová lžička
Alobal dáme dvojitě vytvarujeme z něho obdélník asi 20 x 15 cm. Potřeme ho olejem a vylijeme do něj polotekutou směs.
5.
Téměř vychladlé nakrájíme na malé bonbóny. Ty necháme zcela vychladnoutt a jednotlivě je zabalíme do celofánu. Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!