Burizonové karamelové kuličky
Jednoduchá sladká pochoutka pro děti i dospělé.
recept,fotorecept,cukr krystalový,mléko slazené kondenzované,máslo,burisony rýžové,Cukrovinky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingredience
Ingredience
burisony rýžové | 210 | gramů | |
cukr krystalový | 350 | gramů | |
mléko slazené kondenzované | 397 | gramů | |
máslo | 300 | gramů |
Recept
1. Kramel
cukr krystalový 350 gramů
Cukr nasypeme do hrnce a za stálého míchání zkaramelizujeme. Rozpustíme i ty nejmenší hrudky, které se nám mohou při karamelizování vytvořit.
2. Karamelizujeme kondenzované slazené mléko
mléko slazené kondenzované 397 gramů
Do zkaramelizovaného cukru pomalu přiléváme kondenzované slazené mléko z plechovky, mícháme do rozpuštění směsi, která nám přilitím mléka vznikne.
4. Přidáme burizony
burisony rýžové 210 gramů
Směs odstavíme z ohně a vsypeme burisony (3 sáčky). Dobře promícháme. Směs necháme 15 minut mírně vychladnout. Během chladnutí často promícháváme.
5. Tvoříme kuličky
Ze směsi tvoříme kuličky v rukou, které si občas opláchneme studenou vodou.
6.
Skladujeme v chladu. Kuličky je nejlepší vytvořit 2 - 3 dny před podáváním.
Dobrou chuť!