Časově náročná dobrůtka, která se okamžitě zmizí. A protože jeden plech bude málo :) napečte si pro jistotu korpusy (kolečka a pusinky) do zásoby.
recept,fotorecept,vaječný bílek,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone,Suché pečivo,Bezlepkové
Suché pečivo
Ukuchtil
Počet porcí
—
Čas přípravy
—
Obtížnost
střední
1.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 100 gramů • ocet jablečný 1 čajová lžička • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Z vaječných bílků vyšleháme hustý sníh. Do sněhu přišleháme cukr, ocet a následně kukuřičný škrob.
2.
Bílkovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku.
3.
Plech vymažeme máslem a stříkáme na něj pusinky a kolečka. Musíme nastříkat stejný počet pusinek a koleček. Pečeme při 100 °C přibližně 90 minut. Troubu neotevřeme, ale necháme v ní plech vychladnout (cca 2 hodiny).
4. Těsně před podáváním pusinky naplníme
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů • cukr moučkový 1 čajová lžička
Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem.
6.
Krémem naplníme cukrářský sáček a na upečená kolečka nastříkáme krém. Na krém položíme upečenou pusinku. Do krému můžeme vložit ostružiny, nebo jiné drobné ovoce. Případně drobným ovocem ozdobíme pusinku. Po naplnění co nejdříve konzumujeme.
Dobrou chuť!
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | čajová lžička | |
mascarpone | 125 | gramů | |
máslo | - | ||
ocet jablečný | 1 | čajová lžička | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 125 | mililitrů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička |