svetvemne.cz

Sněhové pusinky se šlehačkovým krémem

    

Časově náročná dobrůtka, která se okamžitě zmizí. A protože jeden plech bude málo :) napečte si pro jistotu korpusy (kolečka a pusinky) do zásoby.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cukr krystalový100gramů
cukr práškový1čajová lžička
mascarpone125gramů
máslo-
ocet jablečný1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)125mililitrů
vaječný bílek2kusy
škrob kukuřičný1čajová lžička

1. 

vaječný bílek 2 kusy  cukr krystalový 100 gramů  ocet jablečný 1 čajová lžička  škrob kukuřičný 1 čajová lžička

Z vaječných bílků vyšleháme hustý sníh. Do sněhu přišleháme cukr, ocet a následně kukuřičný škrob.

2. 

Bílkovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku.

3. 

máslo

Plech vymažeme máslem a stříkáme na něj pusinky a kolečka. Musíme nastříkat stejný počet pusinek a koleček. Pečeme při 100 °C přibližně 90 minut. Troubu neotevřeme, ale necháme v ní plech vychladnout (cca 2 hodiny).

4. Těsně před podáváním pusinky naplníme

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů  cukr práškový 1 čajová lžička

Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem.

Těsně před podáváním pusinky naplníme

5. 

mascarpone 125 gramů

Přimícháme mascarpone.

6. 

Krémem naplníme cukrářský sáček a na upečená kolečka nastříkáme krém. Na krém položíme upečenou pusinku. Do krému můžeme vložit ostružiny, nebo jiné drobné ovoce. Případně drobným ovocem ozdobíme pusinku. Po naplnění co nejdříve konzumujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit