Sněhové pusinky se šlehačkovým krémem
Časově náročná dobrůtka, která se okamžitě zmizí. A protože jeden plech bude málo :) napečte si pro jistotu korpusy (kolečka a pusinky) do zásoby.
recept,fotorecept,vaječný bílek,cukr krystalový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone,Suché pečivo,Bezlepkové
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | čajová lžička | |
mascarpone | 125 | gramů | |
máslo | - | ||
ocet jablečný | 1 | čajová lžička | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 125 | mililitrů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 100 gramů • ocet jablečný 1 čajová lžička • škrob kukuřičný 1 čajová lžička
Z vaječných bílků vyšleháme hustý sníh. Do sněhu přišleháme cukr, ocet a následně kukuřičný škrob.
2.
Bílkovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku.
3.
Plech vymažeme máslem a stříkáme na něj pusinky a kolečka. Musíme nastříkat stejný počet pusinek a koleček. Pečeme při 100 °C přibližně 90 minut. Troubu neotevřeme, ale necháme v ní plech vychladnout (cca 2 hodiny).
4. Těsně před podáváním pusinky naplníme
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů • cukr moučkový 1 čajová lžička
Smetanu na šlehání vyšleháme s cukrem.
6.
Krémem naplníme cukrářský sáček a na upečená kolečka nastříkáme krém. Na krém položíme upečenou pusinku. Do krému můžeme vložit ostružiny, nebo jiné drobné ovoce. Případně drobným ovocem ozdobíme pusinku. Po naplnění co nejdříve konzumujeme.
Dobrou chuť!