Křupavý bílkový chlebíček

Recept na křehké křupavé suchary z domácího bílkového chlebíčku s oříšky.
recept,fotorecept,vaječný bílek,cukr moučkový,ořechy vlašské,mandle sladké jádra,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 150 582 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 8 | gramů kcal | |
mandle sladké jádra | 50 290 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 160 570 | gramů kcal | |
máslo | 10 74 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 50 337 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal |
Recept
1.
vaječný bílek 5 ks • cukr moučkový 150 gramů • mouka polohrubá 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů • sůl
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.


3.
ořechy vlašské 50 gramů • mandle sladké jádra 50 gramů
Do těsta přimícháme ořechy a vylejeme ho rovnoměrně do připravené formy.

4.
Pečeme 30 min. při teplotě 170 °C.

5.
Po upečení chlebíček zatepla vyklopíme a necháme ho vychladnout.

6.
Chlebíček nakrájíme na 1-2 mm silné plátky. Čím tenčí, tím lépe.

7.
Plátky chleba dosušíme v troubě na 100 °C cca 25 minut.

Dobrou chuť!