RECEPTY

Griliášové kostky

Griliášové kostky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Tradiční griliášky nejen na Vánoce.

recept,fotorecept,ořechy vlašské,mléko slazené kondenzované,dortové oplatky,Suché pečivo,Vánoční recepty,Nepečené

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda

0

??

kcal

cukr krystalový

250

1005

gramů

kcal

dortové oplatky

100

390

gramů

kcal

mléko slazené kondenzované

397

1287

gramů

kcal

máslo

250

1835

gramů

kcal

ořechy vlašské

250

1685

gramů

kcal

čokoláda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

ořechy vlašské 250 gramů

Vlašské ořechy nasekáme nožem, případně v kuchyňském elektrickém sekáčku.

Vlašské ořechy nasekáme nožem, případně v...

2. 

cukr krystalový 250 gramů

Cukr za stálého míchání rozpustíme a upálíme na karamel. Rozpustíme i ty nejmenší hrudky, které se nám mohou při karamelizovaní vytvořit.

Cukr za stálého míchání rozpustíme a...

3. 

mléko slazené kondenzované 397 gramů

Do zkaramelizovaného cukru pomalu přiléváme kondenzované slazené mléko z plechovky, mícháme do rozpuštění směsi, která nám přilitím mléka vznikne.

Do zkaramelizovaného cukru pomalu přiléváme...

4. 

máslo 250 gramů

Do horké směsi přidáme máslo a mícháme do rozpuštění másla.

Do horké směsi přidáme máslo a mícháme do...

5. 

Nakonec přisypeme ořechy a směs dobře promícháme.

Nakonec přisypeme ořechy a směs dobře...

6. Plníme oplatky

dortové oplatky 100 gramů

První oplatku si položíme na kuchyňskou dřevěné prkénko. Rovnoměrně na ni rozetřeme přiměřené množství karamelové směsi, cca 3,5-4 naběračky o objemu 50 ml.

První oplatku si položíme na kuchyňskou...

7. 

Na směs položíme druhou oplatku a postup opakujeme do položení poslední oplatky, na kterou již karamel nedáváme.

Na směs položíme druhou oplatku a postup...

8. 

Na oplatky položíme druhé kuchyňské dřevěné prkénko a oplatky hrncem naplněným vodou zatížíme. Zatížené necháme několik hodin v chladu, nejlépe přes noc.

Na oplatky položíme druhé kuchyňské...

9. 

Z naplněných oplatek ostrým nožem a pomocí pravítka seřízneme okraje. Dáváme pozor, aby nám vrchní oplatka nepraskala, proto si ji při krájení nejprve opatrně nakrojíme a až pak celé odkrojíme.

Z naplněných oplatek ostrým nožem a pomocí...

10. 

Pomocí pravítka nařízneme kostky.

Pomocí pravítka nařízneme kostky....

11. Zdobíme

bílá čokoláda   čokoláda

Povrch můžeme potáhnout čokoládou a griliášky tematicky vyzdobíme.

Povrch můžeme potáhnout čokoládou a...

12. Slavnostní griliášové kostky

...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit