svetvemne.cz

Griliášové kostky

Griliášové kostky

    

Tradiční griliášky nejen na Vánoce.

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

1. 

ořechy vlašské 250 gramů

Vlašské ořechy nasekáme nožem, případně v kuchyňském elektrickém sekáčku.

2. 

cukr krystalový 250 gramů

Cukr za stálého míchání rozpustíme a upálíme na karamel. Rozpustíme i ty nejmenší hrudky, které se nám mohou při karamelizovaní vytvořit.

3. 

mléko slazené kondenzované 397 gramů

Do zkaramelizovaného cukru pomalu přiléváme kondenzované slazené mléko z plechovky, mícháme do rozpuštění směsi, která nám přilitím mléka vznikne.

4. 

máslo 250 gramů

Do horké směsi přidáme máslo a mícháme do rozpuštění másla.

5. 

Nakonec přisypeme ořechy a směs dobře promícháme.

6. Plníme oplatky

dortové oplatky 100 gramů

První oplatku si položíme na kuchyňskou dřevěné prkénko. Rovnoměrně na ni rozetřeme přiměřené množství karamelové směsi, cca 3,5-4 naběračky o objemu 50 ml.

Plníme oplatky

7. 

Na směs položíme druhou oplatku a postup opakujeme do položení poslední oplatky, na kterou již karamel nedáváme.

8. 

Na oplatky položíme druhé kuchyňské dřevěné prkénko a oplatky hrncem naplněným vodou zatížíme. Zatížené necháme několik hodin v chladu, nejlépe přes noc.

9. 

Z naplněných oplatek ostrým nožem a pomocí pravítka seřízneme okraje. Dáváme pozor, aby nám vrchní oplatka nepraskala, proto si ji při krájení nejprve opatrně nakrojíme a až pak celé odkrojíme.

10. 

Pomocí pravítka nařízneme kostky.

11. Zdobíme

bílá čokoláda   čokoláda

Povrch můžeme potáhnout čokoládou a griliášky tematicky vyzdobíme.

Zdobíme

12. Slavnostní griliášové kostky

Slavnostní griliášové kostky

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit