Husarské knoflíky
Tradiční drobné cukroví.
recept,fotorecept,ořechy vlašské,povidla rybízová,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 1.5 | polévkové lžíce | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
máslo | 200 | gramů | |
ořechy vlašské | 100 | gramů | |
povidla rybízová | 3 | polévkové lžíce | |
vaječný žloutek | 2 | kusy |
Recept
1.
ořechy vlašské 100 gramů • mouka hladká 300 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • máslo 200 gramů
Ořechy umeleme a smícháme je s moukou, cukrem, žloutky a máslem.
2.
Těsto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.
3.
Odpočaté těsto rozdělíme na čtvrtiny a postupně zpracujeme. Těsto je dost tvrdé, ale zpracováváním rychle povolí. Z kousku těsta uděláme váleček o průměru asi 3 cm. Pokrájíme ho na centimetrové dílky.
4.
Z každého dílku uděláme kuličku a opačným koncem vařečky vytvoříme do kuliček prohlubeň.
5.
Koláčky poklademe na plech a ve vyhřáté troubě při 180 °C je upečeme (10-15 minut).
6.
povidla rybízová 3 polévkové lžíce • cukr moučkový 1.5 polévkové lžíce
Marmeládu smícháme s cukrem.
7.
Marmeládou naplníme vychladlé křehké koláčky. Do každé prohlubně dáme asi půl čajové lžičky marmelády.
Dobrou chuť!