Husarské knoflíky

Tradiční drobné cukroví.
recept,fotorecept,ořechy vlašské,povidla rybízová,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 1.5 59 | polévkové lžíce kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
máslo | 200 1468 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 100 674 | gramů kcal | |
povidla rybízová | 3 86 | polévkové lžíce kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal |
Recept
1.
ořechy vlašské 100 gramů • mouka hladká 300 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • máslo 200 gramů
Ořechy umeleme a smícháme je s moukou, cukrem, žloutky a máslem.

2.
Těsto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.

3.
Odpočaté těsto rozdělíme na čtvrtiny a postupně zpracujeme. Těsto je dost tvrdé, ale zpracováváním rychle povolí. Z kousku těsta uděláme váleček o průměru asi 3 cm. Pokrájíme ho na centimetrové dílky.

4.
Z každého dílku uděláme kuličku a opačným koncem vařečky vytvoříme do kuliček prohlubeň.

5.
Koláčky poklademe na plech a ve vyhřáté troubě při 180 °C je upečeme (10-15 minut).

6.
povidla rybízová 3 polévkové lžíce • cukr moučkový 1.5 polévkové lžíce
Marmeládu smícháme s cukrem.

7.
Marmeládou naplníme vychladlé křehké koláčky. Do každé prohlubně dáme asi půl čajové lžičky marmelády.

Dobrou chuť!