svetvemne.cz

Husarské knoflíky

     

Tradiční drobné cukroví.

Ukuchtil

Počet porcí

50

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr práškový1.5polévkové lžíce
Cukr vanilkový20gramů
Mouka hladká300gramů
Máslo200gramů
Ořechy vlašské100gramů
Povidla rybízová3polévkové lžíce
Vaječný žloutek2kusy

1. 

ořechy vlašské 100 g  mouka hladká 300 g  cukr vanilkový 20 g  vaječný žloutek 2 ks  máslo 200 g

Ořechy umeleme a smícháme je s moukou, cukrem, žloutky a máslem.

2. 

Těsto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.

3. 

Odpočaté těsto rozdělíme na čtvrtiny a postupně zpracujeme. Těsto je dost tvrdé, ale zpracováváním rychle povolí. Z kousku těsta uděláme váleček o průměru asi 3 cm. Pokrájíme ho na centimetrové dílky.

4. 

Z každého dílku uděláme kuličku a opačným koncem vařečky vytvoříme do kuliček prohlubeň.

5. 

Koláčky poklademe na plech a ve vyhřáté troubě při 180 °C je upečeme (10-15 minut).

6. 

povidla rybízová 3 PL  cukr práškový 1.5 PL

Marmeládu smícháme s cukrem.

7. 

Marmeládou naplníme vychladlé křehké koláčky. Do každé prohlubně dáme asi půl čajové lžičky marmelády.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit