Tradiční ořechové perníčky

Tradiční perníčky se v minulosti pekly bez tuku.
recept,fotorecept,med,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské,Suché pečivo,Bezlaktózové,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ ?? | čajové lžičky kcal | |
cukr moučkový | 220 854 | gramů kcal | |
hřebíček mletý | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 8 | gramů kcal | |
med | 2 99 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká | 650 2256 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
muškátový ořech mletý | 1 ?? | špetka kcal | |
ořechy vlašské | 0 ?? | kcal | |
ořechy vlašské mleté | 100 674 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal |
Recept

2.
med 2 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička • hřebíček mletý ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • muškátový ořech mletý 1 špetka
Přidáme med a koření (můžeme použít i hotovou kořenící směs do perníčků).


4.
... a zamícháme.

5.
mouka hladká 650 gramů • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem...

6.
... a vypracujeme těsto. Těsto dáme do chladu na 3 hodiny odležet.


8.
Vykrajujeme různé tvary.

9.
vejce slepičí 1 kus
Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.


11.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!