svetvemne.cz

Tradiční ořechové perníčky

    

Tradiční perníčky se v minulosti pekly bez tuku.

Ukuchtil

Počet porcí

100

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

vejce slepičí 4 kusy  cukr práškový 220 gramů

Vejce vyšleháme s cukrem.

2. 

med 2 polévkové lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička  hřebíček mletý ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  muškátový ořech mletý 1 špetka

Přidáme med a koření (můžeme použít i hotovou kořenící směs do perníčků).

3. 

ořechy vlašské mleté 100 gramů

Přisypeme ořechy...

4. 

... a zamícháme.

5. 

mouka hladká 650 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem...

6. 

... a vypracujeme těsto. Těsto dáme do chladu na 3 hodiny odležet.

7. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 1 cm.

8. 

Vykrajujeme různé tvary.

9. 

vejce slepičí 1 kus

Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

10. 

ořechy vlašské

Ozdobíme kousky ořechů.

11. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit