Všechny recepty > Hlavní jídla > Bezmasá jídla
Všechny recepty > Hlavní jídla > Bezmasá jídla
Klasická bramborová pochoutka s jemnou chutí pórku.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Vynikající jednoduchý grenadýrský pochod, či grenadýr, grenadír marš, nebo jen těstoviny s bramborami. K jeho přípravě můžeme použít vařené brambory či těstoviny, které nám zbyly při přípravě jiného pokrmu, nebo si uvaříme čerstvé.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Recept na sterilovanou čočku a tofu v husté sladko-kyselé omáčce s rajčaty. Jednoduché a velmi chutná i dětem. Hodí se téměř ke každé příloze.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Teplou zeleninovou žemlovku podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým rajčatovým nebo okurkovým salátem. Můžeme ji podávat i na studeno jako slaný zeleninový koláč. Vhodná je i jako příloha ke smaženému nebo pečenému masu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Chutné střapaté žampionové kloboučky podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Zdravý oběd z hlívy ústřičné. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
nízká
Rychlý, jednoduchý, bezmasý oběd. Podáváme s haluškami.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Zbytková knedlíková klasika s houbami? Opravdu dobrota! Zkuste k ní kysané zelí... mňam!
Ukuchtil
DadaČas přípravy
25 min.Obtížnost
střední
Chutné a nadýchané zeleninové karbanátky se sýrem.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Recept na zeleninové karbanátky připravené s použitím minima oleje.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
35 min.Obtížnost
nízká
Bramborové noky s omáčkou ze sýru Pecorino a smetany. Gnocchi si můžete koupit a uvařit jednoduše za pár minut ve vodě, nebo připravit domácí, podle našeho receptu, který také najdete na naší stránce.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Recept na tofu s fazolemi v rajčatové omáčce s indickým kořením. Podáváme s rýží, čerstvou zeleninou, nebo samostatně.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Lehké a zdravé zeleninové jídlo.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká
Oblíbené bramboráky jednoduše upečené v jednom kuse, na plechu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Jednoduchá oblíbená klasika na oběd. Pro příjem nezdravého množství energie konzumujeme s hranolky. :) Pro příjem zdravějšího množství energie doporučujeme jako přílohu vařené brambory. Samozřejmostí je podávání tatarské omáčky k pokrmu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká
Jemné, zeleninovo-oříškové placičky zachutnají každému gurmánovi.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
50 min.Obtížnost
střední
Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
—Obtížnost
střední
Placky plné těmi nejlepšími chutěmi.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Vynikající a sytý bezmasý oběd či večeře.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední