svetvemne.cz

Hlavní jídla > Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

 
Karbanátky z červeného zelí

Skvělé zelné kofty inspirované indickou kuchyní. Podáváme se zeleninovým prívarkem, rýží nebo chlebem.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Smažený kořen lotosu

Vychutnejte si toto jednoduché a výživné exotické jídlo připravené podle tohoto receptu u sebe doma. Zjistíte, že lotos je nejen krásný na hladině, ale umí zaujmout i svojí běžně neviditelnou částí.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Knedlík s vejcem a žampiony

Zbytková knedlíková klasika s houbami? Opravdu dobrota! Zkuste k ní kysané zelí... mňam!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

Placky z bramborového těsta s brokolicí

Skvělé placky, plněné brokolicovo-sýrovou nádivkou, opečené v pánvi na oleji.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Hlíva v kurkumové omáčce

Mimořádně chutná dušená hlíva v jemné smetanové omáčce s kurkumou. Podáváme s těstovinami, noky, nebo s rýží.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Fazolové bramboráky s bazalkou

Oblíbené bramboráky, obohacené fazolemi a bazalkou. Určitě vám budou chutnat!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kernotto s brynzou a medvědím česnekem

Bezmasý oběd ze špaldových krup, pórku, brynzy a medvědího česneku.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Květákovo-bramborové placky

Jemné a chutné placky z brambor a květáku. Dochucené česnekem a majoránkou osloví gurmány a chutnají v každém ročním období stejně dobře.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Tofu v čočkové omáčce

Recept na sterilovanou čočku a tofu v husté sladko-kyselé omáčce s rajčaty. Jednoduché a velmi chutná i dětem. Hodí se téměř ke každé příloze.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Celerové placky se sýrem

Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Zeleninová žemlovka

Teplou zeleninovou žemlovku podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým rajčatovým nebo okurkovým salátem. Můžeme ji podávat i na studeno jako slaný zeleninový koláč. Vhodná je i jako příloha ke smaženému nebo pečenému masu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Květákovo-brokolicové karbanátky se sýrem

Chutné a nadýchané zeleninové karbanátky se sýrem.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Grenadýrský pochod

Vynikající jednoduchý grenadýrský pochod, či grenadýr, grenadír marš, nebo jen těstoviny s bramborami. K jeho přípravě můžeme použít vařené brambory či těstoviny, které nám zbyly při přípravě jiného pokrmu, nebo si uvaříme čerstvé.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Hermelínové batůžky

Recpet na hermelín pečený v listovém těstě.

Ukuchtil

Jurgason

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

Opékané žampiony s bramborami

Nejen chutná příloha, ale i samostatný vege pokrm.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

Labužnické fazole na cibulce

Pestřejší verze fazolek na cibulce se sladkou mrkví v redukované rajčatové omáčce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Gnocchi se sýrem Pecorino

Bramborové noky s omáčkou ze sýru Pecorino a smetany. Gnocchi si můžete koupit a uvařit jednoduše za pár minut ve vodě, nebo připravit domácí, podle našeho receptu, který také najdete na naší stránce.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

Bramborák na plechu

Oblíbené bramboráky jednoduše upečené v jednom kuse, na plechu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit