Všechny recepty > Hlavní jídla > Bezmasá jídla
Všechny recepty > Hlavní jídla > Bezmasá jídla
Klasická bramborová pochoutka s jemnou chutí pórku.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
40 min.Obtížnost
střední
Úžasně chutné pečené placky z celeru. Aromatická vůně celeru se při přípravě ztratí a placky z něj se stanou oblíbenou pochoutkou i pro děti, které celer obecně nemusí :)
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Vynikající jednoduchý grenadýrský pochod, či grenadýr, grenadír marš, nebo jen těstoviny s bramborami. K jeho přípravě můžeme použít vařené brambory či těstoviny, které nám zbyly při přípravě jiného pokrmu, nebo si uvaříme čerstvé.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Karbanátky z červené řepy Čukunda kofta jsou velmi zdravé a chutné. Přestože se smaží v oleji, mastné nejsou. Podáváme je jako součást indického menu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
střední
Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
60 min.Obtížnost
vysoká
Veganské, smažené, zelné "karbanátky" oblíbené nejen v indické kuchyni. Podáváme s rýží, bramborami, omáčkami či saláty.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Recept na zeleninové karbanátky připravené s použitím minima oleje.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
35 min.Obtížnost
nízká
Lehké a zdravé zeleninové jídlo.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
nízká
Výborný recept na bramborové placky s kysaným zelím.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Bramborové noky s omáčkou ze sýru Pecorino a smetany. Gnocchi si můžete koupit a uvařit jednoduše za pár minut ve vodě, nebo připravit domácí, podle našeho receptu, který také najdete na naší stránce.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
15 min.Obtížnost
nízká
Zdravý oběd z hlívy ústřičné. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
nízká
Chutné a nadýchané zeleninové karbanátky se sýrem.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Růžičková kapusta nepatří jen do polévky, ale dá se z ní udělat krásné a výživné jídlo, které chutná i odpůrcům této zdravé potraviny.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
25 min.Obtížnost
nízká
Teplou zeleninovou žemlovku podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým rajčatovým nebo okurkovým salátem. Můžeme ji podávat i na studeno jako slaný zeleninový koláč. Vhodná je i jako příloha ke smaženému nebo pečenému masu.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Pestřejší verze fazolek na cibulce se sladkou mrkví v redukované rajčatové omáčce.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
30 min.Obtížnost
střední
Chutný, zdravý a velmi dobrý zeleninový guláš z indické kuchyně. Podáváme s rýží. Druhy zeleniny v zeleninovém kari můžeme obměňovat. Namísto cukety použijte například lilek či dýni ...
Ukuchtil
DadaČas přípravy
60 min.Obtížnost
vysoká
Křupavé domácí langoše z kynutého smetanového těsta.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
střední
Lahodná pochoutka nejen pro vegetariány.
Ukuchtil
ZuzkaČas přípravy
40 min.Obtížnost
nízká
Chutný vegetariánský oběd nebo večeře. Podáváme s některou z bramborových příloh.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
1 h. 30 min.Obtížnost
nízká
Chutná zdravá hlíva v těstíčku. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Ukuchtil
DadaČas přípravy
45 min.Obtížnost
střední
Musaka bez masa je stejně jedinečná pochoutka jako ta klasická. Namísto masa poslouží mrkev a patizon.
Ukuchtil
MichalČas přípravy
2 h. Obtížnost
vysoká
Recpet na hermelín pečený v listovém těstě.
Ukuchtil
JurgasonČas přípravy
30 min.Obtížnost
nízká