RECEPTY

Smažený kořen lotosu

Smažený kořen lotosu

Vychutnejte si toto jednoduché a výživné exotické jídlo připravené podle tohoto receptu u sebe doma. Zjistíte, že lotos je nejen krásný na hladině, ale umí zaujmout i svojí běžně neviditelnou částí.

recept,fotorecept,kořen lotosu - renkon,Bezmasá jídla,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové,Veganské recepty

Bezmasá jídla

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibulka jarní50gramů
cuketa100gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
kořen lotosu - renkon200gramů
mirin2polévkové lžíce
olej řepkový3polévkové lžíce
paprika červená100gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sójová omáčka1polévková lžíce
sůl½čajové lžičky
voda2litry
voda50mililitrů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

kořen lotosu - renkon 200 gramů  sůl ½ čajové lžičky  voda 2 litry

Silnější plátky oloupaného kořene lotosu uvaříme 15 minut ve slané vodě.

2. 

Po uvaření vodu scedíme a necháme okapat.

3. 

olej řepkový 3 polévkové lžíce  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Plátky lotosového kořene osmažíme z obou stran dozlatova. Ochutíme pepřem.

4. 

cibulka jarní 50 gramů  cuketa 100 gramů  paprika červená 100 gramů  česnek 2 stroužky

Mezitím si nakrájíme zeleninu.

5. 

voda 50 mililitrů  mirin 2 polévkové lžíce  sójová omáčka 1 polévková lžíce  cukr krystalový ½ čajové lžičky

Zeleninu přidáme do pánve, podlijeme vodou, dochutíme a spolu dusíme za občasného promíchání.

6. 

Přibližně za 15 minut by měla být zelenina měkká a připravená k servírování.

7. Servírování

Podáváme v misce s rýží.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit