svetvemne.cz

Hokkaido lečo

    

Chutné barevné lečo. Lečo můžeme konzumovat připravené s vajíčky, nebo i jako dušenou zeleninovou přílohu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule150gramů
dýně hokaido400gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika150gramů
paprika kapie čerstvá 50gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajčata300gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí4kusy

1. 

dýně hokaido 400 gramů

Dýni oloupeme a nahrubo nastrouháme.

2. 

paprika 150 gramů  paprika kapie čerstvá  50 gramů

Vyčistíme, umyjeme a nakrájíme papriky.

3. 

rajčata 300 gramů

Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme chvíli je postát, pak je vyndáme, oloupeme a nakrájíme.

4. 

cibule 150 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přidáme papriky, sůl a pepř. Podlijeme vodou a pod pokličkou asi 10 minut dusíme doměkka.

6. 

Do měkké papriky přidáme dýni...

7. 

... a rajčata. Promícháme a pod pokličkou 5 minut podusíme.

8. 

Podle potřeby podlijeme 2-3 lžícemi vody.

9. 

vejce slepičí 4 kusy

Do zeleninové směsi přidáme vajíčka a mícháme do zhoustnutí.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit