svetvemne.cz

Pikantní hrách s mrkví

     

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý½čajové lžičky
Cibule červená50gramů
Hrách žlutý půlený sušený200gramů
Koření hořčice černá½čajové lžičky
Koření kurkuma 1čajová lžička
Mrkev300gramů
Máslo30gramů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Sůl1čajová lžička
Voda400mililitrů
Zázvor kořen8gramů
Česnek2stroužky

1. 

cibule červená 50 g  mrkev 300 g

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Očistíme a omyjeme mrkev.

2. 

hrách žlutý půlený sušený 200 g

Do hrnce nasypeme propláchnutý hrách. Přidáme cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.

3. 

voda 400 ml  sůl 1 ČL

Přilijeme vodu a vaříme do změknutí hrachu...

4. 

... a do vstřebání téměř veškeré vody.

5. 

máslo 30 g  zázvor kořen 8 g  česnek 2 stroužky

Očistíme zázvor, česnek a najemno nastrouháme. Osmahneme na másle...

6. 

Koření hořčice černá ½ ČL  koření koriandr mletý ½ ČL  pepř chilli ¼ ČL  koření kurkuma  1 ČL

... a přisypeme koření. Velmi krátce osmažíme.

7. 

Vmícháme do hrachu s mrkví.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit