RECEPTY

Pikantní hrách s mrkví

Pikantní hrách s mrkví

Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.

recept,fotorecept,mrkev,hrách žlutý půlený sušený,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý½čajové lžičky
Koření hořčice černá½čajové lžičky
cibule červená50gramů
hrách žlutý půlený sušený200gramů
koření kurkuma 1čajová lžička
mrkev300gramů
máslo30gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
sůl1čajová lžička
voda400mililitrů
zázvor kořen8gramů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

cibule červená 50 gramů  mrkev 300 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Očistíme a omyjeme mrkev.

2. 

hrách žlutý půlený sušený 200 gramů

Do hrnce nasypeme propláchnutý hrách. Přidáme cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.

3. 

voda 400 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Přilijeme vodu a vaříme do změknutí hrachu...

4. 

... a do vstřebání téměř veškeré vody.

5. 

máslo 30 gramů  zázvor kořen 8 gramů  česnek 2 stroužky

Očistíme zázvor, česnek a najemno nastrouháme. Osmahneme na másle...

6. 

Koření hořčice černá ½ čajové lžičky  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  1 čajová lžička

... a přisypeme koření. Velmi krátce osmažíme.

7. 

Vmícháme do hrachu s mrkví.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit