Pikantní hrách s mrkví
Vegetariánský pokrm inspirovaný indickou kuchyní. Podáváme s rýží basmati a s chutným ananasovým salátem s jogurtem.
recept,fotorecept,mrkev,hrách žlutý půlený sušený,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla › Recepty indické kuchyně › Vegetariánské recepty › Bezlepkové › Asijská kuchyně › Sezona - Mrkev ›
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ½ | čajové lžičky | |
Koření hořčice černá | ½ | čajové lžičky | |
cibule červená | 50 | gramů | |
hrách žlutý půlený sušený | 200 | gramů | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
mrkev | 300 | gramů | |
máslo | 30 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | 400 | mililitrů | |
zázvor kořen | 8 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
2.
hrách žlutý půlený sušený 200 gramů
Do hrnce nasypeme propláchnutý hrách. Přidáme cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev.
4.
... a do vstřebání téměř veškeré vody.
5.
máslo 30 gramů • zázvor kořen 8 gramů • česnek 2 stroužky
Očistíme zázvor, česnek a najemno nastrouháme. Osmahneme na másle...
6.
Koření hořčice černá ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření kurkuma 1 čajová lžička
... a přisypeme koření. Velmi krátce osmažíme.
7.
Vmícháme do hrachu s mrkví.
Dobrou chuť!