Zeleninové sabdží s cuketou
Dušená, pikantní, indická zeleninová směs z mrkve, brambor a cukety. Množství porcí závisí na množství podávaných příloh k této chutné zelenině. Při podávání pouze s rýží jsou to asi 4 uváděné porce.
recept,fotorecept,mrkev,cuketa,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Bezlepkové Asijská kuchyně Sezona - Cuketa Sezona - Mrkev
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept | - | ||
brambory | 250 | gramů | |
cibule | 80 | gramů | |
cuketa | 400 | gramů | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
mrkev | 400 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
voda | 300 | mililitrů | |
zázvor kořen | 8 | gramů | |
česnek | 8 | gramů |
Recept
1.
cibule 80 gramů • máslo 50 gramů
Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. V pánvi zahřejeme máslo (nejlépe přepuštěné máslo ghí) a přidáme cibuli. Chvíli osmažíme.
3.
mrkev 400 gramů • brambory 250 gramů • cuketa 400 gramů
Oloupeme, omyjeme mrkev a brambory. Nakrájíme na tenčí, úzké plátky, kousky, nudličky. Omyjeme cukety, překrojíme na třetiny. Třetiny na poloviny a ty nakrájíme na hranolky.
4.
koření kurkuma 1 čajová lžička • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky
K cibuli přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme provonět, promícháme, ...
6.
Pod pokličkou dusíme za občasného promíchání 15 minut.
7.
voda 50 mililitrů
K mrkvi a bramborám přidáme cuketu. Promícháme a dále spolu dusíme ještě 10 minut. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody.
Dobrou chuť!