svetvemne.cz

Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou

    

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cuketa600gramů
hořčice dijonská1polévková lžíce
olej olivový5polévkových lžic
pepř černý mletý-
petrželová nať2polévkové lžíce
sójová omáčka4polévkové lžíce
tahini4polévkové lžíce
tofu bílé180gramů
voda100mililitrů
česnek1stroužek
žampiony400gramů

1. 

cuketa 600 gramů  žampiony 400 gramů  tofu bílé 180 gramů

Zeleninu umyjeme. Cukety a žampiony nakrájíme na tenčí kousky, tofu na větší kousky.

2. 

olej olivový 5 polévkových lžic  sójová omáčka 4 polévkové lžíce

Sójovou omáčku vyšleháme spolu s olejem, tak aby se obě tekutiny spojily.

3. 

Omáčku nalijeme na zeleninu, několikrát promícháme. Rozpálíme grilovací pánev.

4. 

Zeleninu s tofu krátce grilujeme.

5. 

tahini 4 polévkové lžíce  česnek 1 stroužek  hořčice dijonská 1 polévková lžíce  petrželová nať 2 polévkové lžíce  pepř černý mletý  voda 100 mililitrů

Na tahini omáčku smícháme tahini pastu s prolisovaným česnekem, přidáme dijonskou hořčici a čerstvou nakrájenou petrželku. Směs zředíme s vodou. Okořeníme špetkou pepře.

6. 

Podáváme teplé přelité omáčkou buď bez přílohy nebo s rýží.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit