Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou

recept,fotorecept,cuketa,žampiony,tofu bílé,tahini,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cuketa | 600 108 | gramů kcal | |
hořčice dijonská | 1 36 | polévková lžíce kcal | |
olej olivový | 5 660 | polévkových lžic kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
petrželová nať | 2 14 | polévkové lžíce kcal | |
sójová omáčka | 4 83 | polévkové lžíce kcal | |
tahini | 4 358 | polévkové lžíce kcal | |
tofu bílé | 180 152 | gramů kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal | |
žampiony | 400 64 | gramů kcal |
Recept
1.
cuketa 600 gramů • žampiony 400 gramů • tofu bílé 180 gramů
Zeleninu umyjeme. Cukety a žampiony nakrájíme na tenčí kousky, tofu na větší kousky.

2.
olej olivový 5 polévkových lžic • sójová omáčka 4 polévkové lžíce
Sójovou omáčku vyšleháme spolu s olejem, tak aby se obě tekutiny spojily.

3.
Omáčku nalijeme na zeleninu, několikrát promícháme. Rozpálíme grilovací pánev.

4.
Zeleninu s tofu krátce grilujeme.

5.
tahini 4 polévkové lžíce • česnek 1 stroužek • hořčice dijonská 1 polévková lžíce • petrželová nať 2 polévkové lžíce • pepř černý mletý • voda 100 mililitrů
Na tahini omáčku smícháme tahini pastu s prolisovaným česnekem, přidáme dijonskou hořčici a čerstvou nakrájenou petrželku. Směs zředíme s vodou. Okořeníme špetkou pepře.

6.
Podáváme teplé přelité omáčkou buď bez přílohy nebo s rýží.

Dobrou chuť!