Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou
recept,fotorecept,cuketa,žampiony,tofu bílé,tahini,Bezmasá jídla,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cuketa | 600 | gramů | |
hořčice dijonská | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 5 | polévkových lžic | |
pepř černý mletý | - | ||
petrželová nať | 2 | polévkové lžíce | |
sójová omáčka | 4 | polévkové lžíce | |
tahini | 4 | polévkové lžíce | |
tofu bílé | 180 | gramů | |
voda | 100 | mililitrů | |
česnek | 1 | stroužek | |
žampiony | 400 | gramů |
Recept
1.
cuketa 600 gramů • žampiony 400 gramů • tofu bílé 180 gramů
Zeleninu umyjeme. Cukety a žampiony nakrájíme na tenčí kousky, tofu na větší kousky.
2.
olej olivový 5 polévkových lžic • sójová omáčka 4 polévkové lžíce
Sójovou omáčku vyšleháme spolu s olejem, tak aby se obě tekutiny spojily.
3.
Omáčku nalijeme na zeleninu, několikrát promícháme. Rozpálíme grilovací pánev.
4.
Zeleninu s tofu krátce grilujeme.
5.
tahini 4 polévkové lžíce • česnek 1 stroužek • hořčice dijonská 1 polévková lžíce • petrželová nať 2 polévkové lžíce • pepř černý mletý • voda 100 mililitrů
Na tahini omáčku smícháme tahini pastu s prolisovaným česnekem, přidáme dijonskou hořčici a čerstvou nakrájenou petrželku. Směs zředíme s vodou. Okořeníme špetkou pepře.
6.
Podáváme teplé přelité omáčkou buď bez přílohy nebo s rýží.
Dobrou chuť!