svetvemne.cz

Tofu s grilovanou zeleninou a tahini omáčkou

     

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cuketa600gramů
Hořčice dijonská1polévková lžíce
Olej olivový5polévkových lžic
Pepř černý mletý
Petrželová nať2polévkové lžíce
Sójová omáčka4polévkové lžíce
Tahini4polévkové lžíce
Tofu bílé180gramů
Voda100mililitrů
Česnek1stroužek
Žampiony400gramů

1. 

cuketa 600 g  žampiony 400 g  tofu bílé 180 g

Zeleninu umyjeme. Cukety a žampiony nakrájíme na tenčí kousky, tofu na větší kousky.

2. 

olej olivový 5 PL  sójová omáčka 4 PL

Sójovou omáčku vyšleháme spolu s olejem, tak aby se obě tekutiny spojily.

3. 

Omáčku nalijeme na zeleninu, několikrát promícháme. Rozpálíme grilovací pánev.

4. 

Zeleninu s tofu krátce grilujeme.

5. 

tahini 4 PL  česnek 1 stroužek  hořčice dijonská 1 PL  petrželová nať 2 PL  pepř černý mletý  voda 100 ml

Na tahini omáčku smícháme tahini pastu s prolisovaným česnekem, přidáme dijonskou hořčici a čerstvou nakrájenou petrželku. Směs zředíme s vodou. Okořeníme špetkou pepře.

6. 

Podáváme teplé přelité omáčkou buď bez přílohy nebo s rýží.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit