svetvemne.cz

Tofu s kysaným zelím

    

Vegetariánský segedínský guláš s tofu. Podáváme klasicky - s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule100gramů
jogurt bílý 3,5% tuku400gramů
olej slunečnicový30mililitrů
paprika červená mletá1polévková lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl-
tofu bílé270gramů
voda300mililitrů
zelí kvašené500gramů
škrob kukuřičný10gramů

1. 

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

tofu bílé 270 gramů

Tofu nakrájíme na větší kostky.

3. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky

K cibuli přidáme tofu, opepříme a 8 minut restujeme.

4. 

paprika červená mletá 1 polévková lžíce

Stáhneme hrnec z ohně, přimícháme papriku...

5. 

zelí kvašené 500 gramů

... a nadrobno nakrájené, scezené, částečně propláchnuté, kysané zelí.

6. 

voda 300 mililitrů

Zlehka promícháme, podlijeme vodou a vaříme 20-25 minut.

7. 

jogurt bílý 3,5% tuku 400 gramů  škrob kukuřičný 10 gramů

V jogurtu rozmícháme kukuřičný škrob.

8. 

Jogurt přidáme do zelí, promícháme...

9. 

sůl

... a převaříme. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit