svetvemne.cz

Tofu s kysaným zelím

     

Vegetariánský segedínský guláš s tofu. Podáváme klasicky - s houskovým knedlíkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule100gramů
Jogurt bílý 3,5% tuku400gramů
Olej slunečnicový30mililitrů
Paprika červená mletá1polévková lžíce
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl
Tofu bílé270gramů
Voda300mililitrů
Zelí kvašené500gramů
Škrob kukuřičný10gramů

1. 

cibule 100 g  olej slunečnicový 30 ml

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

tofu bílé 270 g

Tofu nakrájíme na větší kostky.

3. 

pepř černý mletý ½ ČL

K cibuli přidáme tofu, opepříme a 8 minut restujeme.

4. 

paprika červená mletá 1 PL

Stáhneme hrnec z ohně, přimícháme papriku...

5. 

zelí kvašené 500 g

... a nadrobno nakrájené, scezené, částečně propláchnuté, kysané zelí.

6. 

voda 300 ml

Zlehka promícháme, podlijeme vodou a vaříme 20-25 minut.

7. 

jogurt bílý 3,5% tuku 400 g  škrob kukuřičný 10 g

V jogurtu rozmícháme kukuřičný škrob.

8. 

Jogurt přidáme do zelí, promícháme...

9. 

sůl

... a převaříme. Podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit