svetvemne.cz

Quinoa s kyselým zelím

    

Jednoduchý, chuťově zajímavý dietní pokrm plný vitamínů.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Quinoa100gramů
cibule100gramů
majoránka½čajové lžičky
olej slunečnicový2polévkové lžíce
smetana kyselá (14-18% tuku)-
sůl½čajové lžičky
voda250mililitrů
zelí kvašené250gramů
česnek2stroužky

1. 

Quinoa 100 gramů

Quinou propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2. 

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  česnek 2 stroužky

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli osmažíme na oleji a přidáme nakrájený česnek.

3. 

Přidáme quinou...

4. 

voda 250 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky  majoránka ½ čajové lžičky

... vodu, sůl, majoránku a přivedeme do varu. Ohřev stáhneme na minimum, zakryjeme a 15 minut vaříme.

5. 

zelí kvašené 250 gramů

Zelí najemno nakrájíme...

6. 

... a přidáme k uvařené quinoi.

7. 

smetana kyselá (14-18% tuku)

Promícháme a podáváme s lžičkou zakysané smetany.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit