svetvemne.cz

Vánoční zelňačka

     

Vánoční zelňačka- kapustnice by měla být řidší, měla by plnit roli jakéhosi předkrmu před štědrovečerní hostinou. I když její uvařené množství svádí ke skonzumování plného talíře, myslete na to, že je ještě lepší druhý den, když chvíli postojí :)

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule200gramů
Houby sušené50gramů
Klobása vepřová vánoční400gramů
Paprika červená mletá2čajové lžičky
Sádlo2polévkové lžíce
Sůl1čajová lžička
Vepřová plec400gramů
Voda2litry
Zelí kvašené1.5kilogram
Švestky sušené8ks

1. Příprava masového základu

sádlo 2 PL  cibule 200 g  vepřová plec 400 g  sůl 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  voda 2 l

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a podusíme na vepřovém sádle. Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Když se maso zatáhne, přidáme sůl, mletou červenou papriku a podlijeme ho vodou. Přivedeme do varu a dále na mírném ohni pod pokličkou vaříme cca 40 minut.

Příprava masového základu

2. Kysané zelí

zelí kvašené 1.5 kg  švestky sušené 8 ks  houby sušené 50 g  voda  klobása vepřová vánoční 400 g

K masu přidáme kysané zelí s větším množstvím zelné vody v obsahu balení, švestky, houby a klobásku v celku. Podle potřeby, hustoty polévky a její kyselosti můžeme přidat vodu. Vaříme 15 minut.

Kysané zelí

3. 

Z kapustnice vyndáme klobásu, nakrájíme ji na kolečka, která vrátíme zpět do celého obsahu polévky a zamícháme. Podáváme s vánočkou.

4. 

Servírujeme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit