RECEPTY

Zapečená zelenina na bramborách

Zapečená zelenina na bramborách

Lehké a zdravé zeleninové jídlo.

recept,fotorecept,brambory,brokolice,zelenina mrazená,mléko,vejce slepičí,Bezmasá jídla,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
brokolice500gramů
mléko500mililitrů
pepř černý mletý1čajová lžička
pórek300gramů
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
zelenina mrazená700gramů

 

Recept

1. 

brambory 500 gramů  brokolice 500 gramů  pórek 300 gramů  zelenina mrazená 700 gramů

Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici opláchneme pod tekoucí vodou, rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme na páře. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrazenou zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou na sítku a necháme okapat. Hluboký pekáč potřeme olejem a poklademe na dno brambory.

2. 

Přidáme vrstvu brokolice, pórek a vrstvu míchané mrazené zeleniny.

3. 

mléko 500 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička

Zeleninu zalijeme vajíčky rozmíchanými v mléce se solí a pepřem. Pečeme cca 30 minut na středním stupni v rozehřáté troubě, případně déle, do zpevnění celého obsahu pekáče (při zatřesení pekáčem se obsah nesmí třást). Pokud se nám zelenina nahoře začne velmi zapékat - hnědnout, přikryjeme ji kouskem alobalu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit