svetvemne.cz

Zapečená zelenina na bramborách

     

Lehké a zdravé zeleninové jídlo.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Brambory500gramů
Brokolice500gramů
Mléko500mililitrů
Pepř černý mletý1čajová lžička
Pórek300gramů
Sůl2čajové lžičky
Vejce slepičí4kusy
Zelenina mrazená700gramů

1. 

brambory 500 g  brokolice 500 g  pórek 300 g  zelenina mrazená 700 g

Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici opláchneme pod tekoucí vodou, rozebereme na růžičky a 5 minut povaříme na páře. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrazenou zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou na sítku a necháme okapat. Hluboký pekáč potřeme olejem a poklademe na dno brambory.

2. 

Přidáme vrstvu brokolice, pórek a vrstvu míchané mrazené zeleniny.

3. 

mléko 500 ml  vejce slepičí 4 ks  sůl 2 ČL  pepř černý mletý 1 ČL

Zeleninu zalijeme vajíčky rozmíchanými v mléce se solí a pepřem. Pečeme cca 30 minut na středním stupni v rozehřáté troubě, případně déle, do zpevnění celého obsahu pekáče (při zatřesení pekáčem se obsah nesmí třást). Pokud se nám zelenina nahoře začne velmi zapékat - hnědnout, přikryjeme ji kouskem alobalu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit