RECEPTY

Mascarpone krémové řezy

Mascarpone krémové řezy

Skutečně výborný zákusek z oblíbeného mascarpone v jemném nadýchaném kakaovém piškotovém korpusu. Je tak jednoduchý, že se při jeho přípravě opravdu nic nemůže pokazit a zvládne ho i cukrářský začátečník, stačí dodržet přesný postup :)

recept,fotorecept,mascarpone,smetana ke šlehání (30-33% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový275gramů
cukr moučkový-
kakao - prášek35gramů
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mascarpone500gramů
mouka polohrubá190gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)1polévková lžíce
sůl-
tvaroh jemný měkký250gramů
vaječný bílek9
vaječný žloutek9
voda75mililitrů
ztužovač šlehačky 16gramů
čokoláda na vaření50gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 9 ks  cukr moučkový 150 gramů  kakao - prášek 35 gramů  voda 75 mililitrů

Žloutky utřeme s cukrem a kakaem. Přilijeme a zamícháme vodu.

2. 

mouka polohrubá 190 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Mouku smícháme s kypřícím práškem.

3. 

vaječný bílek 9 ks  sůl

Z bílků vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli.

4. 

Mouku vmícháme ke žloutkům ...

5. 

... a přimícháme sníh z bílků.

6. 

Těsto rozdělíme na 2 a 1 třetinu. Dvě třetiny těsta vylijeme na velký plech (32 x 44cm ) vyložený papírem na pečení.

7. 

Jednu třetinu vylijeme na polovinu plechu vyloženého pečícím papírem.

8. 

Pečeme v rozehřáté troubě 12 minut při teplotě 180 °C, postupně oba plechy. Necháme vychladnout. Velký plát po upečení překrojíme na polovinu.

9. 

mascarpone 500 gramů  tvaroh jemný měkký 250 gramů  cukr moučkový 125 gramů

Mascarpone utřeme s tvarohem a cukrem.

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  16 gramů

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

11. 

Šlehačku přimícháme k mascarpone.

12. 

cukr moučkový

Na pracovní desku položíme pečící papír a posypeme ho jemně moučkovým cukrem. Položíme korpus z poloviny plechu. Na korpus navrstvíme třetinu mascarpone krému.

13. 

Položíme polovinu z velkého plátu a opět rozetřeme druhou třetinu krému.

14. 

Položíme poslední plát a natřeme zbývající krém. Necháme ztuhnout nejméně 12 hodin v chladu.

15. 

Druhý den zákusek nakrájíme na libovolné porce.

16. 

čokoláda na vaření 50 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1 polévková lžíce

Čokoládu se šlehačkou rozpustíme.

17. 

Čokoládou ozdobíme nakrájené porce a ještě na chvíli dáme ztuhnout do chladu. Můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie