Mascarpone krémové řezy

Skutečně výborný zákusek z oblíbeného mascarpone v jemném nadýchaném kakaovém piškotovém korpusu. Je tak jednoduchý, že se při jeho přípravě opravdu nic nemůže pokazit a zvládne ho i cukrářský začátečník, stačí dodržet přesný postup :)
recept,fotorecept,mascarpone,smetana ke šlehání (30-33% tuku),smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 275 1067 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
kakao - prášek | 35 108 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 8 | gramů kcal | |
mascarpone | 500 1935 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 190 677 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 1 47 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
tvaroh jemný měkký | 250 298 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 9 152 | kcal | |
vaječný žloutek | 9 513 | kcal | |
voda | 75 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 16 56 | gramů kcal | |
čokoláda na vaření | 50 251 | gramů kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 9 ks • cukr moučkový 150 gramů • kakao - prášek 35 gramů • voda 75 mililitrů
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem. Přilijeme a zamícháme vodu.



4.
Mouku vmícháme ke žloutkům ...

5.
... a přimícháme sníh z bílků.

6.
Těsto rozdělíme na 2 a 1 třetinu. Dvě třetiny těsta vylijeme na velký plech (32 x 44cm ) vyložený papírem na pečení.

7.
Jednu třetinu vylijeme na polovinu plechu vyloženého pečícím papírem.

8.
Pečeme v rozehřáté troubě 12 minut při teplotě 180 °C, postupně oba plechy. Necháme vychladnout. Velký plát po upečení překrojíme na polovinu.

9.
mascarpone 500 gramů • tvaroh jemný měkký 250 gramů • cukr moučkový 125 gramů
Mascarpone utřeme s tvarohem a cukrem.

10.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 16 gramů
Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

11.
Šlehačku přimícháme k mascarpone.

12.
Na pracovní desku položíme pečící papír a posypeme ho jemně moučkovým cukrem. Položíme korpus z poloviny plechu. Na korpus navrstvíme třetinu mascarpone krému.

13.
Položíme polovinu z velkého plátu a opět rozetřeme druhou třetinu krému.

14.
Položíme poslední plát a natřeme zbývající krém. Necháme ztuhnout nejméně 12 hodin v chladu.

15.
Druhý den zákusek nakrájíme na libovolné porce.

16.
čokoláda na vaření 50 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 1 polévková lžíce
Čokoládu se šlehačkou rozpustíme.

17.
Čokoládou ozdobíme nakrájené porce a ještě na chvíli dáme ztuhnout do chladu. Můžeme podávat.

Dobrou chuť!