svetvemne.cz

Krémové řezy s mascarpone

    

Vynikající zákusek s vanilkovým krémem a šlehačkou s mascarpone.

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový8polévkových lžic
cukr práškový100gramů
cukr práškový2polévkové lžíce
cukr vanilkový20gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mascarpone250gramů
mléko½litru
mouka polohrubá8polévkových lžic
máslo250gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pudink vanilkový40gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
vejce slepičí7

1. Příprava těsta

vejce slepičí 7 ks  cukr krystalový 8 polévkových lžic  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  mouka polohrubá 8 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přimícháme kakao.

Příprava těsta

2. 

Vylijeme střídavě na vymazaný a pomoučený plech tak, aby se vytvořilo mramorování.

3. 

Pečeme při 180-200 °C asi 10 minut. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnout.

4. Příprava pudinkového krému

mléko ½ litru  pudink vanilkový 40 gramů  cukr vanilkový 10 gramů

Do misky odlijeme trochu mléka (zbývající dáme vařit), rozmícháme v něm pudink a vanilkový cukr. Vylijeme do vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.

Příprava pudinkového krému

5. 

máslo 250 gramů  cukr práškový 100 gramů

Vychladlý pudink postupně přimícháme k změklému máslu, přidáme cukr podle chuti a vyšleháme hladký krém.

6. Příprava šlehačkového krému

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  mascarpone 250 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  cukr práškový 2 polévkové lžíce

Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem dotuha. Mascarpone utřeme s cukrem a opatrně přimícháme vyšlehanou šlehačku.

Příprava šlehačkového krému

7. Plnění a zdobení

Na vychladlý plát naneseme pudinkový krém a zarovnáme. Zákusek nakrájíme na kostičky.

Plnění a zdobení

8. 

Na pudinkový krém cukrářským sáčkem ozdobně nastříkáme šlehačkový krém, podle vlastní fantazie. Zákusek necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit