svetvemne.cz

Krémové řezy s mascarpone

Vynikající zákusek s vanilkovým krémem a šlehačkou s mascarpone.

 

Počet porcí: 40

Čas přípravy: 1 h. 10 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový8polévkových lžic
Cukr práškový100gramů
Cukr práškový2polévkové lžíce
Cukr vanilkový20gramů
Kakao - prášek2polévkové lžíce
Kypřící prášek do pečiva2čajové lžičky
Mascarpone250gramů
Mléko½litru
Mouka polohrubá8polévkových lžic
Máslo250gramů
Olej slunečnicový2polévkové lžíce
Pudink vanilkový40gramů
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Vejce slepičí7ks

1. Příprava těsta

vejce slepičí 7 ks  cukr krystalový 8 PL  olej slunečnicový 2 PL  mouka polohrubá 8 PL  kypřící prášek do pečiva 2 ČL  kakao - prášek 2 PL

Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přimícháme kakao.

Příprava těsta

2. 

Vylijeme střídavě na vymazaný a pomoučený plech tak, aby se vytvořilo mramorování.

3. 

Pečeme při 180-200 °C asi 10 minut. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnout.

4. Příprava pudinkového krému

mléko ½ l  pudink vanilkový 40 g  cukr vanilkový 10 g

Do misky odlijeme trochu mléka (zbývající dáme vařit), rozmícháme v něm pudink a vanilkový cukr. Vylijeme do vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.

Příprava pudinkového krému

5. 

máslo 250 g  cukr práškový 100 g

Vychladlý pudink postupně přimícháme k změklému máslu, přidáme cukr podle chuti a vyšleháme hladký krém.

6. Příprava šlehačkového krému

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  mascarpone 250 g  cukr vanilkový 10 g  cukr práškový 2 PL

Smetanu vyšleháme elektrickým šlehačem dotuha. Mascarpone utřeme s cukrem a opatrně přimícháme vyšlehanou šlehačku.

Příprava šlehačkového krému

7. Plnění a zdobení

Na vychladlý plát naneseme pudinkový krém a zarovnáme. Zákusek nakrájíme na kostičky.

Plnění a zdobení

8. 

Na pudinkový krém cukrářským sáčkem ozdobně nastříkáme šlehačkový krém, podle vlastní fantazie. Zákusek necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit