RECEPTY

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Recept na zákusek s kokosovým korpusem, pudinkovým krémem a šlehačkou.

recept,fotorecept,kokos strouhaný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový6polévkových lžic
cukr krystalový90gramů
cukr vanilkový30gramů
kokos strouhaný120gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mléko550mililitrů
mouka polohrubá100gramů
máslo180gramů
pudink vanilkový37gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5

 

Recept

1. Příprava kokosového korpusu

vaječný bílek 5 ks  cukr krystalový 6 polévkových lžic  mouka polohrubá 100 gramů  kokos strouhaný 120 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Z bílků ušleháme sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr, mouku, kokos a prášek do pečiva.

2. 

Těsto vylijeme na menší (20 x 30 cm) plech, vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 170 °C asi 15 minut.

3. 

mléko 150 mililitrů

Ještě teplý plát navlhčíme svařeným mlékem.

4. Příprava krému

pudink vanilkový 37 gramů  cukr krystalový 90 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  vaječný žloutek 5 ks  mléko 400 mililitrů

V troše studeného mléka rozmícháme pudink, cukr a žloutky. Vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.

5. 

máslo 180 gramů

Vychladlou kaši vyšleháme se změklým máslem.

6. 

Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus.

7. Příprava šlehačky

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr vanilkový 20 gramů

Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Natřeme na zákusek a posypeme kokosem, dáme zchladit a pokrájíme na kostičky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie