Kokosový krémeš

Recept na zákusek s kokosovým korpusem, pudinkovým krémem a šlehačkou.
recept,fotorecept,kokos strouhaný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
15
Hmotnost porce
115 g
Energie porce
327 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 6 362 | polévkových lžic kcal | |
cukr krystalový | 90 362 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 30 109 | gramů kcal | |
kokos strouhaný | 120 832 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 12 | gramů kcal | |
mléko | 550 264 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
máslo | 180 1322 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 37 132 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal |
Recept
1. Příprava kokosového korpusu
vaječný bílek 5 ks • cukr krystalový 6 polévkových lžic • mouka polohrubá 100 gramů • kokos strouhaný 120 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Z bílků ušleháme sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr, mouku, kokos a prášek do pečiva.

2.
Těsto vylijeme na menší (20 x 30 cm) plech, vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 170 °C asi 15 minut.


4. Příprava krému
pudink vanilkový 37 gramů • cukr krystalový 90 gramů • cukr vanilkový 10 gramů • vaječný žloutek 5 ks • mléko 400 mililitrů
V troše studeného mléka rozmícháme pudink, cukr a žloutky. Vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.


6.
Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus.

7. Příprava šlehačky
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • cukr vanilkový 20 gramů
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Natřeme na zákusek a posypeme kokosem, dáme zchladit a pokrájíme na kostičky.

Dobrou chuť!