svetvemne.cz

Kokosový krémeš

     

Recept na zákusek s kokosovým korpusem, pudinkovým krémem a šlehačkou.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava kokosového korpusu

vaječný bílek 5  cukr krystalový 6 polévkových lžic  mouka polohrubá 100 gramů  kokos strouhaný 120 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Z bílků ušleháme sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr, mouku, kokos a prášek do pečiva.

Příprava kokosového korpusu

2. 

Těsto vylijeme na menší (20 x 30 cm) plech, vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 170 °C asi 15 minut.

3. 

mléko 150 mililitrů

Ještě teplý plát navlhčíme svařeným mlékem.

4. Příprava krému

pudink vanilkový 37 gramů  cukr krystalový 90 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  vaječný žloutek 5  mléko 400 mililitrů

V troše studeného mléka rozmícháme pudink, cukr a žloutky. Vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.

Příprava krému

5. 

máslo 180 gramů

Vychladlou kaši vyšleháme se změklým máslem.

6. 

Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus.

7. Příprava šlehačky

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr vanilkový 20 gramů

Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Natřeme na zákusek a posypeme kokosem, dáme zchladit a pokrájíme na kostičky.

Příprava šlehačky

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit