Likérové kostky

Výborný krémový zákusek. Uvedených 16 kostek vám bude po zkušenosti málo :), doporučujeme dávky zdvojnásobit a pro jistotu upéct 32 kousků. :)
recept,fotorecept,vaječný likér,vaječný likér,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 140 544 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
máslo | 200 1468 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 80 284 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 150 240 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný likér | 250 575 | mililitrů kcal | |
vaječný žloutek | 4 228 | kusy kcal | |
voda | 4 0 | polévkové lžíce kcal | |
ztužovač šlehačky | 10 35 | gramů kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Korpus
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů • voda 4 polévkové lžíce • mouka polohrubá 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Žloutky utřeme s cukrem. Přimícháme vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem.


3.
Těsto vylijeme do formy - malého pekáčku (25 x 25 cm) vystlaného pečícím papírem.

4.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C 12 minut. Necháme vychladnout.

5.
vaječný likér 100 mililitrů
Odstraníme papír a těsto otočíme vrchem dolů na podnos. Korpus polijeme vaječným likérem.

6. Pudinkovo-likérovoý krém
mléko 500 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink vanilkový 80 gramů
V mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.



9.
Krém rozetřeme na korpus. Takto připravený zákusek necháme půl hodiny ztuhnout v chladu.

10.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 10 gramů • cukr moučkový 40 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů
Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem do tuha. Přimícháme cukr a zakysanou smetanu.

11.
Smetanový krém rozetřeme na pudinkový. Necháme 2 hodiny tuhnout v chladu.

12.
Pak zákusek rozkrájíme na čtverce a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou. Do podávání uložíme do chladničky.

13.
Před podáváním lehce překrojíme spojenou čokoládovou ozdobu.

Dobrou chuť!