svetvemne.cz

Opilé makové kostky

     

"Dobré" ... ham, ham ... "dobré" ... ham ... "no fakt dobré" ... (z komentáře mlsouna).

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový80gramů
cukr práškový200gramů
kakao - prášek1čajová lžička
krupice125gramů
mléko400mililitrů
mouka polohrubá0
mák mletý125gramů
máslo250gramů
máslo0
pudink karamelový - prášek 30gramů
rum110mililitrů
soda bikarbona1čajová lžička
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy
voda160mililitrů
čokoláda 85%0

1. Korpus

máslo 125 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  cukr práškový 100 gramů  mák mletý 125 gramů  kakao - prášek 1 čajová lžička  krupice 125 gramů  soda bikarbona 1 čajová lžička  mléko 250 mililitrů

Máslo, žloutky a cukr spolu vymícháme. Přidáme mletý mák, kakao a mouku se sodou. Přilijeme mléko a vše dobře promícháme.

Korpus

2. 

vaječný bílek 2 kusy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Menší pekáč (30 x 40 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Připravené těsto do něj rovnoměrně rozetřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 20 minut.

4. Krém

cukr krystalový 50 gramů

V hrnci zkaramelizujeme cukr.

Krém

5. 

voda 100 mililitrů

Přilijeme vodu a mícháme do rozpuštění karamelu.

6. 

mléko 150 mililitrů  pudink karamelový - prášek  30 gramů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme ho ke karamelové vodě a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.

7. 

máslo 125 gramů  cukr práškový 100 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

8. 

rum 50 mililitrů

K máslu přidáme pudink a rum a pomocí metličky důkladně umícháme na hladký krém.

9. Sirup

cukr krystalový 30 gramů  voda 60 mililitrů  rum 60 mililitrů

Z cukru a vody uvaříme sirup. Odstavíme z ohně a přilijeme rum.

Sirup

10. 

Sirupem důkladně provlhčíme korpus. Můžeme ho rovnoměrně rozlít na korpus, lepší je ho však nanášet pomocí kuchyňského štětce.

11. 

Na korpus rozetřeme krém

12. Zdobení

čokoláda 85%

Čokoládu rozpustíme a pokapeme jí povrch krému. Necháme v chladu několik hodin tuhnout.

Zdobení

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit