svetvemne.cz

Punčové řezy

    

Lahodné, domácí, jemné, chutné, slaďoučké, nebeské ... no prostě punčové.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
aroma punčová8mililitrů
citronová šťáva5polévkových lžic
cukr krystalový-
cukr práškový12polévkových lžic
cukr práškový150gramů
kypřicí prášek do pečiva18gramů
mouka polohrubá12polévkových lžic
povidla meruňková500mililitrů
rum100mililitrů
sirup malinový400mililitrů
sirup malinový1polévková lžíce
vejce slepičí12
voda100mililitrů

1. Příprava piškotových korpusů

vejce slepičí 12 ks  mouka polohrubá 12 polévkových lžic  cukr práškový 12 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 18 gramů

Upečeme 3 piškotové korpusy. Piškotové těsto na korpus připravíme vyšleháním 4 žloutků se 4 PL moučkového cukru. Do druhé misky nasypeme 4 PL polohrubé mouky a 1/2 prášku do pečiva. Bílky vyšleháme na sníh.

Příprava piškotových korpusů

2. 

Do misky se žloutky postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva a ušlehaný sníh. Těsto vylijeme na hluboký plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 15 minut na 180 °C. Takto připravíme i zbylé dva korpusy.

3. 

povidla meruňková 500 mililitrů

Dva korpusy potřeme řidším nejlépe domácím meruňkovým džemem.

4. Příprava punčového sirupu

voda 100 mililitrů  sirup malinový 400 mililitrů  rum 100 mililitrů  citronová šťáva 3 polévkové lžíce  aroma punčová 8 mililitrů

Vodu přivedeme k varu, přidáme citronovou šťávu, rum, punčové aroma a malinový sirup. Sirup nemusí být malinový, může být jakýkoliv sirup červené barvy. Doporučujeme použít kvalitní sirup. Pokud je sirup méně sladký, do směsi přidáme cukr.

Příprava punčového sirupu

5. 

Střední plát pomalu, nejlépe injekční stříkačkou plníme sirupem.

6. 

Když střední plát absorbuje co nejvíce sirupu, položíme ho na spodní plát potřený marmeládou a zakryjeme vrchním plátem (zespodu potřeným povidly).

7. Cukrová punčová poleva

sirup malinový 1 polévková lžíce

Sirup necháme přejít varem.

Cukrová punčová poleva

8. 

citronová šťáva 2 polévkové lžíce  cukr krystalový  cukr práškový 150 gramů

Do sirupu přidáme citronovou šťávu a tolik cukru, aby byla poleva přiměřeně hustá.

9. 

Polevou polijeme celý koláč.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit