Punčové řezy

Lahodné, domácí, jemné, chutné, slaďoučké, nebeské ... no prostě punčové.
recept,fotorecept,sirup malinový,sirup malinový,rum,aroma punčová,Zákusky,Bezlaktózové
Zákusky
Ingredience
Ingredience
aroma punčová | 8 19 | mililitrů kcal | |
citronová šťáva | 5 17 | polévkových lžic kcal | |
cukr krystalový | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 12 466 | polévkových lžic kcal | |
cukr moučkový | 150 582 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 18 14 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 12 641 | polévkových lžic kcal | |
povidla meruňková | 370 722 | gramů kcal | |
rum | 100 239 | mililitrů kcal | |
sirup malinový | 400 968 | mililitrů kcal | |
sirup malinový | 1 37 | polévková lžíce kcal | |
vejce slepičí | 12 1056 | kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal |
Recept
1. Příprava piškotových korpusů
vejce slepičí 12 ks • mouka polohrubá 12 polévkových lžic • cukr moučkový 12 polévkových lžic • kypřicí prášek do pečiva 18 gramů
Upečeme 3 piškotové korpusy. Piškotové těsto na korpus připravíme vyšleháním 4 žloutků se 4 PL moučkového cukru. Do druhé misky nasypeme 4 PL polohrubé mouky a 1/2 prášku do pečiva. Bílky vyšleháme na sníh.

2.
Do misky se žloutky postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva a ušlehaný sníh. Těsto vylijeme na hluboký plech vyložený papírem na pečení. Pečeme 15 minut na 180 °C. Takto připravíme i zbylé dva korpusy.


4. Příprava punčového sirupu
voda 100 mililitrů • sirup malinový 400 mililitrů • rum 100 mililitrů • citronová šťáva 3 polévkové lžíce • aroma punčová 8 mililitrů
Vodu přivedeme k varu, přidáme citronovou šťávu, rum, punčové aroma a malinový sirup. Sirup nemusí být malinový, může být jakýkoliv sirup červené barvy. Doporučujeme použít kvalitní sirup. Pokud je sirup méně sladký, do směsi přidáme cukr.

5.
Střední plát pomalu, nejlépe injekční stříkačkou plníme sirupem.

6.
Když střední plát absorbuje co nejvíce sirupu, položíme ho na spodní plát potřený marmeládou a zakryjeme vrchním plátem (zespodu potřeným povidly).


8.
citronová šťáva 2 polévkové lžíce • cukr krystalový • cukr moučkový 150 gramů
Do sirupu přidáme citronovou šťávu a tolik cukru, aby byla poleva přiměřeně hustá.

9.
Polevou polijeme celý koláč.

Dobrou chuť!