RECEPTY

Rumové kostky

Rumové kostky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Rumový zákusek s jemným krémem potažený oblíbenou čokoládou.

recept,fotorecept,rum,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

100

402

gramů

kcal

cukr moučkový

100

388

gramů

kcal

cukr vanilkový

25

91

gramů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

2

8

čajové lžičky

kcal

mléko

1.5

720

litru

kcal

mouka hladká

150

521

gramů

kcal

mouka polohrubá

100

356

gramů

kcal

mouka polohrubá

0

??

kcal

máslo

300

2202

gramů

kcal

máslo

0

??

kcal

poleva cukrářská čokoládová

200

1174

gramů

kcal

pudink vanilkový

160

??

gramů

kcal

rum

50

120

mililitrů

kcal

vaječný bílek

6

101

kcal

vaječný žloutek

6

342

kcal

voda

50

111

mililitrů

kcal

 

Recept

1. Máslový piškotový korpus

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 100 gramů

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny....

2. 

máslo 100 gramů

Přimícháme do nich rozpuštěné vychlazené máslo.

Přimícháme do nich rozpuštěné vychlazené...

3. 

vaječný bílek 6 ks

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh....

4. 

voda 50 mililitrů  mouka polohrubá 100 gramů  mouka hladká 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

K žloutkům přilijeme vodu, zamícháme, přisypeme mouky s kypřícím práškem a dobře rozmícháme.

K žloutkům přilijeme vodu, zamícháme,...

5. 

Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Nakonec vmícháme sníh z bílků....

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (35 x 30 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

Těsto vylijeme na plech (35 x 30 cm) vymazaný...

7. 

Korpus pečeme v rozehřáté troubě při cca 180-190 °C 20 minut.

Korpus pečeme v rozehřáté troubě při cca...

8. 

rum 50 mililitrů

Vychladlý korpus vyklopíme z plechu a pomocí štětce rovnoměrně naneseme rum, nejlépe Kubánský. :) Doporučené množství rumu je možné měnit podle předpokládané chuti budoucích konzumentů a je možné jej 2-3 násobně zvýšit.. :)

Vychladlý korpus vyklopíme z plechu a pomocí...

9. Vanilkový krém

mléko 1.5 litru  pudink vanilkový 160 gramů  cukr vanilkový 25 gramů

Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink a ve studené vodní lázni ho za častého míchání vychladíme.

Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme...

10. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

Máslo utřeme s cukrem....

11. 

Máslo s pudinkem vychlazeným na pokojovou teplotu spolu vyšleháme a naneseme na korpus. Rovnoměrně rozetřeme. Vložíme na chvíli do ledničky ...

Máslo s pudinkem vychlazeným na pokojovou...

12. 

poleva cukrářská čokoládová 200 gramů

... a rozpustíme čokoládovou polevu.

... a rozpustíme čokoládovou polevu....

13. 

Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.

Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme....

14. 

Když trochu ztuhne opatrně ji překrájíme a dáme zákusek ztuhnout do lednice. Kdyby Když nám poleva hodně ztuhne, musíme ji pak krájet pomalu a opakovaně nahřívat nůž v horké vodě.

Když trochu ztuhne opatrně ji překrájíme a...

15. 

Zákusek stačí nechat půl hodinu ztuhnout v lednici a už se dá po naznačených kostkách na čokoládě dokrájet. Servírujeme ozdobený zelenými lístečky stévie nebo máty.

Zákusek stačí nechat půl hodinu ztuhnout v...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit