Rumové kostky

Rumový zákusek s jemným krémem potažený oblíbenou čokoládou.
recept,fotorecept,rum,poleva cukrářská čokoládová,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 25 91 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 1.5 720 | litru kcal | |
mouka hladká | 150 521 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 300 2202 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
poleva cukrářská čokoládová | 200 1174 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 160 ?? | gramů kcal | |
rum | 50 120 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
voda | 50 111 | mililitrů kcal |
Recept
1. Máslový piškotový korpus
vaječný žloutek 6 ks • cukr krystalový 100 gramů
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.



4.
voda 50 mililitrů • mouka polohrubá 100 gramů • mouka hladká 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
K žloutkům přilijeme vodu, zamícháme, přisypeme mouky s kypřícím práškem a dobře rozmícháme.

5.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.


7.
Korpus pečeme v rozehřáté troubě při cca 180-190 °C 20 minut.

8.
rum 50 mililitrů
Vychladlý korpus vyklopíme z plechu a pomocí štětce rovnoměrně naneseme rum, nejlépe Kubánský. :) Doporučené množství rumu je možné měnit podle předpokládané chuti budoucích konzumentů a je možné jej 2-3 násobně zvýšit.. :)

9. Vanilkový krém
mléko 1.5 litru • pudink vanilkový 160 gramů • cukr vanilkový 25 gramů
Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme hustý pudink a ve studené vodní lázni ho za častého míchání vychladíme.


11.
Máslo s pudinkem vychlazeným na pokojovou teplotu spolu vyšleháme a naneseme na korpus. Rovnoměrně rozetřeme. Vložíme na chvíli do ledničky ...


13.
Polevu nalijeme na zákusek a rozetřeme.

14.
Když trochu ztuhne opatrně ji překrájíme a dáme zákusek ztuhnout do lednice. Kdyby Když nám poleva hodně ztuhne, musíme ji pak krájet pomalu a opakovaně nahřívat nůž v horké vodě.

15.
Zákusek stačí nechat půl hodinu ztuhnout v lednici a už se dá po naznačených kostkách na čokoládě dokrájet. Servírujeme ozdobený zelenými lístečky stévie nebo máty.

Dobrou chuť!