Krémové broskvové řezy
Tyto úžasně dobré zákusky jsou známé také pod názvem Florida řezy. Náš recept na jejich přípravu je skvělý a zaručeně vás nezklame.
recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,pudink vanilkový,cukr krystalový,cukr krystalový,rum,máslo,broskve kompotované,čokoláda 85%,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
broskve kompotované | 500 | gramů | |
cukr krystalový | 250 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
džem meruňkový | 1 | polévková lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | balení | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 800 | mililitrů | |
mouka hladká | 25 | gramů | |
mouka polohrubá | 120 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
rum | 2 | polévkové lžíce | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 5 | ||
vaječný žloutek | 5 | ||
voda | 4 | polévkové lžíce | |
ztužovač šlehačky | 2 | balení | |
čokoláda 85% | - |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • pudink vanilkový 74 gramů • mouka hladká 25 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek a mouku.
2.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů • cukr krystalový 150 gramů
Mléko s cukrem přivedeme do varu.
3.
Přilijeme rozmíchaný pudink s moukou a uvaříme hustou kaši. Necháme chladnout za častého promíchávání. Během chladnutí si připravíme korpus.
7.
voda 4 polévkové lžíce • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Do vyšlehaných vajec zamícháme vodu, olej a střídavě vmícháme mouku a sníh z bílků.
8.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech (22 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.
9.
Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.
13.
džem meruňkový 1 polévková lžíce
Z upečeného korpusu odstraníme pečící papír. Obrátíme ho a vložíme do plechu, ve kterém se pekl, a který opět vyložíme pečícím papírem. Jemně potřeme džemem. Naneseme polovinu náplně.
14.
Na první vrstvu náplně rozložíme broskve a rozetřeme druhou část náplně. Dáme na hodinu ztuhnout do ledničky.
15.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 2 balení • cukr moučkový 1 polévková lžíce
Smetanu vyšleháme a zašleháme ztužovače. Pokud nemáme rádi šlehačku bez cukru, můžeme do ní zašlehat trochu cukru.
16.
Část šlehačky (asi 2-3 lžíce) naplníme do cukrářského sáčku s vloženou větší zdobicí špičkou. Ostatní natřeme na náplň. Opět zákusek vložíme do lednice a necháme dále 2-3 hodiny tuhnout.
18.
Zákusek nakrájíme. Posypeme připravenou čokoládou.
19.
Ozdobíme špičkami šlehačky.
Dobrou chuť!