svetvemne.cz

Krémové broskvové řezy

Krémové broskvové řezy

    

Tyto úžasně dobré zákusky jsou známé také pod názvem Florida řezy. Náš recept na jejich přípravu je skvělý a zaručeně vás nezklame.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:  Zákusky  

 

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů  mouka hladká 25 gramů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek a mouku.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů  cukr krystalový 150 gramů

Mléko s cukrem přivedeme do varu.

3. 

Přilijeme rozmíchaný pudink s moukou a uvaříme hustou kaši. Necháme chladnout za častého promíchávání. Během chladnutí si připravíme korpus.

4. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 100 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

5. 

vaječný bílek 5 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

6. 

mouka polohrubá 120 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

Mouku smícháme s kypřicím práškem.

7. 

voda 4 polévkové lžíce  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Do vyšlehaných vajec zamícháme vodu, olej a střídavě vmícháme mouku a sníh z bílků.

8. 

Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech (22 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.

9. 

Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.

10. 

rum 2 polévkové lžíce

Do vlažného pudinku zamícháme rum.

11. 

máslo 250 gramů

Zašleháme změklé máslo.

12. 

broskve kompotované 500 gramů

Broskve nakrájíme na kousky.

13. 

džem meruňkový 1 polévková lžíce

Z upečeného korpusu odstraníme pečící papír. Obrátíme ho a vložíme do plechu, ve kterém se pekl, a který opět vyložíme pečícím papírem. Jemně potřeme džemem. Naneseme polovinu náplně.

14. 

Na první vrstvu náplně rozložíme broskve a rozetřeme druhou část náplně. Dáme na hodinu ztuhnout do ledničky.

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  2 balení  cukr moučkový 1 polévková lžíce

Smetanu vyšleháme a zašleháme ztužovače. Pokud nemáme rádi šlehačku bez cukru, můžeme do ní zašlehat trochu cukru.

16. 

Část šlehačky (asi 2-3 lžíce) naplníme do cukrářského sáčku s vloženou větší zdobicí špičkou. Ostatní natřeme na náplň. Opět zákusek vložíme do lednice a necháme dále 2-3 hodiny tuhnout.

17. 

čokoláda 85%

Čokoládu (nejlépe škrabkou na zeleninu) nastrouháme.

18. 

Zákusek nakrájíme. Posypeme připravenou čokoládou.

19. 

Ozdobíme špičkami šlehačky.

Dobrou chuť!

broskve kompotované500gramů
cukr krystalový250gramů
cukr moučkový1polévková lžíce
džem meruňkový1polévková lžíce
kypřicí prášek do pečiva½balení
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%800mililitrů
mouka hladká25gramů
mouka polohrubá120gramů
máslo250gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pudink vanilkový74gramů
rum2polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
sůl1špetka
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda4polévkové lžíce
ztužovač šlehačky 2balení
čokoláda 85%-

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit