svetvemne.cz

Krémové broskvové řezy

     

Tyto úžasně dobré zákusky jsou známé také pod názvem Florida řezy. Náš recept na jejich přípravu je skvělý a zaručeně vás nezklame.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Broskve kompotované500gramů
Cukr krystalový250gramů
Cukr práškový1polévková lžíce
Džem meruňkový1polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva½balení
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%800mililitrů
Mouka hladká25gramů
Mouka polohrubá120gramů
Máslo250gramů
Olej slunečnicový2polévkové lžíce
Pudink vanilkový74gramů
Rum2polévkové lžíce
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
Sůl1špetka
Vaječný bílek5ks
Vaječný žloutek5ks
Voda4polévkové lžíce
Ztužovač šlehačky 2balení
Čokoláda 85%

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 ml  pudink vanilkový 74 g  mouka hladká 25 g

V mléce rozmícháme pudinkový prášek a mouku.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 ml  cukr krystalový 150 g

Mléko s cukrem přivedeme do varu.

3. 

Přilijeme rozmíchaný pudink s moukou a uvaříme hustou kaši. Necháme chladnout za častého promíchávání. Během chladnutí si připravíme korpus.

4. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 100 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

5. 

vaječný bílek 5 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

6. 

mouka polohrubá 120 g  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

Mouku smícháme s kypřicím práškem.

7. 

voda 4 PL  olej slunečnicový 2 PL

Do vyšlehaných vajec zamícháme vodu, olej a střídavě vmícháme mouku a sníh z bílků.

8. 

Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech (22 x 32 cm) vyložený papírem na pečení.

9. 

Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.

10. 

rum 2 PL

Do vlažného pudinku zamícháme rum.

11. 

máslo 250 g

Zašleháme změklé máslo.

12. 

broskve kompotované 500 g

Broskve nakrájíme na kousky.

13. 

džem meruňkový 1 PL

Z upečeného korpusu odstraníme pečící papír. Obrátíme ho a vložíme do plechu, ve kterém se pekl, a který opět vyložíme pečícím papírem. Jemně potřeme džemem. Naneseme polovinu náplně.

14. 

Na první vrstvu náplně rozložíme broskve a rozetřeme druhou část náplně. Dáme na hodinu ztuhnout do ledničky.

15. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 ml  ztužovač šlehačky  2 balení  cukr práškový 1 PL

Smetanu vyšleháme a zašleháme ztužovače. Pokud nemáme rádi šlehačku bez cukru, můžeme do ní zašlehat trochu cukru.

16. 

Část šlehačky (asi 2-3 lžíce) naplníme do cukrářského sáčku s vloženou větší zdobicí špičkou. Ostatní natřeme na náplň. Opět zákusek vložíme do lednice a necháme dále 2-3 hodiny tuhnout.

17. 

čokoláda 85%

Čokoládu (nejlépe škrabkou na zeleninu) nastrouháme.

18. 

Zákusek nakrájíme. Posypeme připravenou čokoládou.

19. 

Ozdobíme špičkami šlehačky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit