RECEPTY

Citronové řezy

Citronové řezy

Osvěžující citronové řezy, za které vás od vašich hostů nemine velká pochvala. Recept jsme připravovali z poloviční dávky, pokud očekáváte početnější návštěvu doporučujeme dávky zdvojnásobit.

recept,fotorecept,citronová šťáva,citronová šťáva,citronová šťáva,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva80mililitrů
citronová šťáva-
cukr krystalový220gramů
cukr moučkový190gramů
cukr vanilkový2kusy
džem ovocný2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko350mililitrů
mouka hladká170gramů
mouka polohrubá-
máslo-
máslo130gramů
pudink vanilkový2.5polévkové lžíce
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda1polévková lžíce

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 220 gramů  cukr vanilkový 1 kus

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme krystalový a vanilkový cukr.

2. 

Umícháme do pěny.

3. 

vaječný bílek 5 ks

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

citronová šťáva 50 mililitrů  mouka hladká 170 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

K žloutkové hmotě přidáme šťávu z citronu, mouku a kypříicí prášek a zlehka promícháme.

5. 

K žloutkové hmotě přidáme sníh z bílků.

6. 

Opatrně promícháme.

7. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na velký, vymazaný a pomoučený plech a pečeme na 180-200 °C cca 10-15 minut.

8. 

Upečené těsto necháme vychladnout a rozdělíme na dvě stejné poloviny.

9. 

mléko 350 mililitrů  pudink vanilkový 2.5 polévkové lžíce  máslo 130 gramů  cukr moučkový 90 gramů  cukr vanilkový 1 kus  citronová šťáva 30 mililitrů

Uvaříme si hustý pudink (Zlatý klas) a necháme vychladnout. Změklé máslo s práškovým a vanilkovým cukrem vyšleháme. Přidáme šťávu z menšího citronu a postupně přidáváme za stálého míchání vychladlý pudink.

10. 

džem ovocný 2 polévkové lžíce

Krém si rozdělíme na dvě poloviny. Na jeden plát natřeme polovinu krému a přikryjeme ho druhým plátem, který jsme potřeli marmeládou.

11. 

Na povrh koláče navrstvíme zbylý krém, zarovnáme dohladka a necháme v chladu ztuhnout.

12. 

cukr moučkový 100 gramů  voda 1 polévková lžíce  citronová šťáva

V misce vymícháme prosátý moučkový cukr s vlažnou vodou a pár kapkami citronové šťávy dohladka. Citronovou polevu natřeme opatrně na povrch vychlazeného koláče. Necháme v chladu odležet, nakrájíme na řezy a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit