RECEPTY

Chalupářské langoše

Chalupářské langoše

Ty nejfantastičtější nadýchané a křupavé langoše, připravené na pěkně rozhořeném dřevě na venkovním ohništi. Recept na jejich přípravu nabízíme s co nejpřesnějším postupem :) a s přísným pracovním zařazením všech zúčastněných :)

recept,fotorecept,mouka hladká, smetana kyselá ( 10 % tuku ),mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,droždí čerstvé,česnek,Bezmasá jídla,Recepty na letní grilování

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

smetana kyselá ( 10 % tuku )250gramů
smetana kyselá ( 10 % tuku )-
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé42gramů
kečup-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
mouka hladká1kilogram
mouka hladká1čajová lžička
mouka hladká-
olej na smažení-
sýr Eidam -
sůl mořská2.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda4polévkové lžíce
česnek6stroužků

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  mouka hladká 1 čajová lžička  cukr krystalový ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 42 gramů

Šikovný kuchař si připraví kvásek z teplého mléka, mouky, cukru a droždí.

2. 

mouka hladká 1 kilogram  vejce slepičí 1 kus  smetana kyselá ( 10 % tuku ) 250 gramů  sůl mořská 1.5 čajové lžičky  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů

Do mísy nasype mouku, přidá vejce, smetanu, sůl, vlažné mléko a připravený kvásek.

3. 

Těsto uhněte tak, aby se od stěn misky, v níž ho mísí odlepovalo. Těsto přikryje a nechá na teplém místě vykynout.

4. 

Z vykynutého těsta si vytvaruje malé bochníky, které nechá na pomoučeném vále ještě 10 minut kynout.

5. 

olej na smažení

Kuchař těsto připravil a nyní potřebuje dva pomocníky. První pomocník založí a rozhoří oheň, položí rošt, připraví větší pánev, která již bude takto navždy odsouzena k použití na otevřeném ohni (pokud ji nebude chtít po akci vyčistit) a zahřeje v pánvi olej. Nadále se stará o oheň, přičemž si v koutku ohniště připraví další "malou vatru", z níž postupně odebírá hořící dřevo a podkládá ho pod pánev.

6. 

Když je olej dostatečně horký, kuchař v rukou roztahuje bochník na langoš.

7. 

mouka hladká

Nejlepší je, pokud si malý roztažený langoš položí na podnos s trochou mouky, aby lehce povolil. Po chvíli ho vezme, a opět v rukou roztáhne na velkýýýý langoš ...

8. 

... a zde nastoupí první pomocník, který rukou v ohnivzdorné rukavici sundá pánev z ohně. Kuchař do ní langoš položí, za důležité asistence druhého pomocníka - ten mu případně na okraji pokrčený langoš, v pánvi vidličkami trochu narovná. První pomocník položí pánev na oheň ... a všichni šťastně sledují, jak se langoš krásně nafukuje :)

9. 

Druhý pomocník dvěma vidličkami, za asistence prvního, langoš otočí a upeče z druhé strany. Kuchař se už o pečení nestará, jen si rychle připravuje další langoše z těsta.

10. 

Druhý a první pomocník společnými silami vyndají upečený langoš z oleje, nechají stéci přebytečný olej zpět do pánve... hotové langoše druhý pomocník ukládá na sebe. A takto to poměrně rychle pokračuje, dokud nejsou všechny bochníky zpracovány a upečeny.

11. 

česnek 6 stroužků  sůl mořská 1 čajová lžička  voda 4 polévkové lžíce  smetana kyselá ( 10 % tuku )  sýr Eidam   kečup

Třetí pomocník očistí česnek a prolisuje ho do misky. Přidá sůl, vlažnou vodu a rozmíchá. Čtvrtý pomocník rozmíchá smetanu. Pátý pomocník nastrouhá sýr. Šestý pomocník přinese kečup... a pes se motá pod nohama :)

12. 

Česnek podáváme k langošům spolu se smetanou, strouhaným sýrem, kečupem... a dalšími ingrediencemi dle chuti. A právě podle své chuti si každý sám svůj langoš připraví :)

13. 

Mňaáááám :)

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie