svetvemne.cz

Smažená hlíva v pivním těstíčku

    

Chutná zdravá hlíva v těstíčku. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
hlíva ústřičná500gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká350gramů
pivo světlé150mililitrů
sýr tvrdý150gramů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí3kusy

1. 

hlíva ústřičná 500 gramů

Hlívu umyjeme ...

2. 

... a rozdělíme na jednotlivá "ouška".

3. 

mouka hladká 350 gramů  sůl ½ čajové lžičky  sýr tvrdý 150 gramů  vejce slepičí 3 kusy  pivo světlé 150 mililitrů  mléko 250 mililitrů

Z mouky, soli, sýra, vajec, piva a mléka umícháme polotekuté těstíčko.

4. 

V pánvi rozehřejeme olej. Jednotlivá ouška hlívy namočíme do těstíčka ...

5. 

... a v oleji je smažíme dozlatova (smažíme asi 3-3,5 minuty z každé strany).

6. 

Usmažené přendáme do nádoby, na jejíž dno vložíme papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit