Smažená hlíva v pivním těstíčku
Chutná zdravá hlíva v těstíčku. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,mouka hladká,vejce slepičí,pivo světlé,mléko,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
hlíva ústřičná | 500 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 350 | gramů | |
pivo světlé | 150 | mililitrů | |
sýr tvrdý | 150 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
2.
... a rozdělíme na jednotlivá "ouška".
3.
mouka hladká 350 gramů • sůl ½ čajové lžičky • sýr tvrdý 150 gramů • vejce slepičí 3 kusy • pivo světlé 150 mililitrů • mléko 250 mililitrů
Z mouky, soli, sýra, vajec, piva a mléka umícháme polotekuté těstíčko.
4.
V pánvi rozehřejeme olej. Jednotlivá ouška hlívy namočíme do těstíčka ...
5.
... a v oleji je smažíme dozlatova (smažíme asi 3-3,5 minuty z každé strany).
6.
Usmažené přendáme do nádoby, na jejíž dno vložíme papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
Dobrou chuť!