Domácí francouzský krémeš
![Domácí francouzský krémeš](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000271/img_cs_4x3/domaci-francouzsky-kremes_00180.jpg)
24 kusů vynikajích francouzských krémešů z naší kuchyně.
recept,fotorecept,těsto lístkové,čokoláda na vaření,smetana sladká na vaření,šlehačka,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 40 | gramů | |
mléko | 1000 | mililitrů | |
smetana sladká na vaření | 2 | polévkové lžíce | |
těsto lístkové | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
čokoláda na vaření | 200 | gramů | |
škrob kukuřičný | 100 | gramů | |
šlehačka | - |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto rozválíme na tenko tak, aby nám z jednoho balíčku vyšlo na 2 větší plechy. Těsto položíme na plech, propícháme ho vidličkou a v předem rozehřáté troubě upečeme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/upecene-listkove-cesto.jpg)
2.
mléko 800 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 40 gramů • vaječný žloutek 6 ks • mléko 200 mililitrů • škrob kukuřičný 100 gramů
Do mléka přidáme cukr, vanilkový cukr a uvedeme ho do varu. Vlijeme žloutky a v mléce rozmíchaný kukuřičný škrob - maizenu. Uvaříme hustý krém.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremesovy-krem.jpg)
3.
vaječný bílek 6 ks
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme ho do hotového pudinkového krému a zlehka do pěny zamícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/pridame-sneh.jpg)
4.
Krém rovnoměrně rozetřeme na jedno upečené listové těsto.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/krem-na-ceste.jpg)
5.
čokoláda na vaření 200 gramů • smetana sladká na vaření 2 polévkové lžíce
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které přidáme sladkou smetanu na vaření. Do hladka ji utřeme a rovnoměrně rozetřeme po druhém upečeném listovém těstě.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/cokolada-na-ceste.jpg)
6.
Když začne čokoláda na těstě trochu tuhnout nakrájíme těsto na stejné čtverce.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/pokrajame.jpg)
7.
Pokrájené čtverce poklademe na těsto, na kterém máme utřený krém. Takto připravené krémeše necháme v chladu ztuhnout. Po ztuhnutí, nejlépe druhý den po upečení, rozkrájíme v naznačených liniích ztuhlý krém a spodní těsto.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremese.jpg)
8.
Servírujeme bez šlehačky, nebo se šlehačkou tak, že každý vršek krémeše - vrchní těsto s čokoládou nadzvedneme a nastříkáme na krém šlehačku, nazpět přiklopíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremes.jpg)
Dobrou chuť!