RECEPTY

Čokoládovo-jahodové pokušení

Čokoládovo-jahodové pokušení

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Letní zákusek s jahodami na čokoládovém korpusu, s křupavými praženými ořechy a tvarohovo-smetanovým krémem.

recept,fotorecept,čokoláda na vaření,jahody,jahody,ořechy vlašské,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky,Sezónní recepty

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

citron

0

??

kcal

cukr krystalový

175

704

gramů

kcal

jahody

500

215

gramů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

4

čajová lžička

kcal

mouka hladká

200

694

gramů

kcal

máslo

125

918

gramů

kcal

ořechy vlašské

100

674

gramů

kcal

skořice mletá

1

13

čajová lžička

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

500

1555

mililitrů

kcal

tvaroh jemný měkký

250

298

gramů

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

voda

20

0

mililitrů

kcal

ztužovač šlehačky

16

56

gramů

kcal

čokoláda na vaření

100

501

gramů

kcal

škrob kukuřičný

10

37

gramů

kcal

 

Recept

1. 

vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 100 gramů

Vejce vyšleháme s cukrem.

Vejce vyšleháme s cukrem....

2. 

máslo 125 gramů  čokoláda na vaření 100 gramů

V hrnku rozpustíme máslo a přidáme čokoládu. Mícháme do rozpuštění.

V hrnku rozpustíme máslo a přidáme čokoládu....

3. 

Rozpuštěnou čokoládu s máslem vmícháme do vajec.

Rozpuštěnou čokoládu s máslem vmícháme do...

4. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme do těsta. Vymícháme do hladka...

Mouku smícháme s kypřícím práškem a...

5. 

... a vylijeme na plech (25 x 35 cm) vyložený papírem na pečení.

... a vylijeme na plech (25 x 35 cm) vyložený...

6. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C....

7. 

jahody 250 gramů

Jahody omyjeme, nakrájíme na drobno a vložíme do hrnku.

Jahody omyjeme, nakrájíme na drobno a vložíme...

8. 

cukr krystalový 50 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Přidáme cukr a skořici.

Přidáme cukr a skořici....

9. 

škrob kukuřičný 10 gramů  voda 20 mililitrů

Rozvaříme a zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.

Rozvaříme a zahustíme trochou kukuřičného...

10. 

ořechy vlašské 100 gramů

Ořechy nasekáme a nasucho opražíme na pánvi. Po vychladnutí ořechy třeme mezi dlaněmi a vyfoukáme slupky, které se budou postupně oddělovat.

Ořechy nasekáme a nasucho opražíme na pánvi....

11. 

Na vychladlý korpus natřeme jahodový rozvar a posypeme ořechy. Vložíme do lednice, aby rozvar ztuhl.

Na vychladlý korpus natřeme jahodový rozvar a...

12. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů  cukr krystalový 25 gramů

Tvaroh utřeme s cukrem...

Tvaroh utřeme s cukrem......

13. 

citron

... a přimícháme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

... a přimícháme nastrouhanou citronovou kůru...

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  16 gramů

Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha, přimícháme tvaroh a dáme ztuhnout do lednice.

Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha,...

15. 

jahody 250 gramů

Na korpus natřeme tvarohovo-šlehačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájíme a podáváme. Zákusek můžeme servírovat i ve dvou chodech :), zvláště křupavý jahodový korpus a k němu krém s jahodami servírovaný v malé misce.

Na korpus natřeme tvarohovo-šlehačkový krém,...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit