Čokoládovo-jahodové pokušení

Letní zákusek s jahodami na čokoládovém korpusu, s křupavými praženými ořechy a tvarohovo-smetanovým krémem.
recept,fotorecept,čokoláda na vaření,jahody,jahody,ořechy vlašské,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky,Sezónní recepty
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citron | 0 ?? | kcal | |
cukr krystalový | 175 704 | gramů kcal | |
jahody | 500 215 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 100 674 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 250 298 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 20 0 | mililitrů kcal | |
ztužovač šlehačky | 16 56 | gramů kcal | |
čokoláda na vaření | 100 501 | gramů kcal | |
škrob kukuřičný | 10 37 | gramů kcal |
Recept

2.
máslo 125 gramů • čokoláda na vaření 100 gramů
V hrnku rozpustíme máslo a přidáme čokoládu. Mícháme do rozpuštění.

3.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem vmícháme do vajec.

4.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme do těsta. Vymícháme do hladka...

5.
... a vylijeme na plech (25 x 35 cm) vyložený papírem na pečení.

6.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.



9.
škrob kukuřičný 10 gramů • voda 20 mililitrů
Rozvaříme a zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.

10.
ořechy vlašské 100 gramů
Ořechy nasekáme a nasucho opražíme na pánvi. Po vychladnutí ořechy třeme mezi dlaněmi a vyfoukáme slupky, které se budou postupně oddělovat.

11.
Na vychladlý korpus natřeme jahodový rozvar a posypeme ořechy. Vložíme do lednice, aby rozvar ztuhl.



14.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 16 gramů
Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha, přimícháme tvaroh a dáme ztuhnout do lednice.

15.
jahody 250 gramů
Na korpus natřeme tvarohovo-šlehačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájíme a podáváme. Zákusek můžeme servírovat i ve dvou chodech :), zvláště křupavý jahodový korpus a k němu krém s jahodami servírovaný v malé misce.

Dobrou chuť!