svetvemne.cz

Čokoládovo-jahodové pokušení

     

Letní zákusek s jahodami na čokoládovém korpusu, s křupavými praženými ořechy a tvarohovo-smetanovým krémem.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

vejce slepičí 3 ks  cukr krystalový 100 g

Vejce vyšleháme s cukrem.

2. 

máslo 125 g  čokoláda na vaření 100 g

V hrnku rozpustíme máslo a přidáme čokoládu. Mícháme do rozpuštění.

3. 

Rozpuštěnou čokoládu s máslem vmícháme do vajec.

4. 

mouka hladká 200 g  kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme do těsta. Vymícháme do hladka...

5. 

... a vylijeme na plech (25 x 35 cm) vyložený papírem na pečení.

6. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

7. 

jahody 250 g

Jahody omyjeme, nakrájíme na drobno a vložíme do hrnku.

8. 

cukr krystalový 50 g  skořice mletá 1 ČL

Přidáme cukr a skořici.

9. 

škrob kukuřičný 10 g  voda 20 ml

Rozvaříme a zahustíme trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.

10. 

ořechy vlašské 100 g

Ořechy nasekáme a nasucho opražíme na pánvi. Po vychladnutí ořechy třeme mezi dlaněmi a vyfoukáme slupky, které se budou postupně oddělovat.

11. 

Na vychladlý korpus natřeme jahodový rozvar a posypeme ořechy. Vložíme do lednice, aby rozvar ztuhl.

12. 

tvaroh jemný měkký 250 g  cukr krystalový 25 g

Tvaroh utřeme s cukrem...

13. 

citron

... a přimícháme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 ml  ztužovač šlehačky  16 g

Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha, přimícháme tvaroh a dáme ztuhnout do lednice.

15. 

jahody 250 g

Na korpus natřeme tvarohovo-šlehačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájíme a podáváme. Zákusek můžeme servírovat i ve dvou chodech :), zvláště křupavý jahodový korpus a k němu krém s jahodami servírovaný v malé misce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit