Jahodové Míša řezy
Oblíbené tvarohové Míša řezy s osvěžující chutí jahod.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 230 | gramů | |
dortové želé červené | 12 | gramů | |
jahody | 500 | gramů | |
kakao - prášek | 15 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
olej slunečnicový | 25 | mililitrů | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy |
Recept
1.
jahody 500 gramů
Při přípravě zákusku můžeme použít čerstvé nebo mrazené jahody. Mrazené jahody necháme důkladně rozmrazit.
2.
vaječný žloutek 4 kusy • cukr moučkový 80 gramů • vaječný bílek 4 kusy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
4.
mouka polohrubá 80 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme do těsta.
5.
Nadvakrát lehce vmícháme sníh z bílků.
6.
Kruhovou formu o průměru 28 cm vyložíme pečícím papírem a vlejeme do ní připravené těsto.
7.
Pečeme při teplotě 180 °C 12 minut. Po upečení necháme vychladnout, odstraníme papír na pečení a těsto vložíme zpět do formy.
8.
máslo 250 gramů • cukr moučkový 150 gramů • tvaroh jemný měkký 500 gramů
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme tvaroh.
9.
Tvarohový krém rovnoměrně rozetřeme na kakaový korpus a necháme v chladu nejméně 2 hodiny tuhnout. Pak na krém rozložíme pokrájené jahody.
11.
... a nalejeme ho na jahody.
12.
Po důkladném 24 hodinovém ztuhnutí v chladu, vyndáme zákusek z formy, nakrájíme a podáváme.
Dobrou chuť!