RECEPTY

Jahodové Míša řezy

Jahodové Míša řezy

Oblíbené tvarohové Míša řezy s osvěžující chutí jahod.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,jahody,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový230gramů
dortové želé červené12gramů
jahody500gramů
kakao - prášek15gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mouka polohrubá80gramů
máslo250gramů
olej slunečnicový25mililitrů
tvaroh jemný měkký500gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. 

jahody 500 gramů

Při přípravě zákusku můžeme použít čerstvé nebo mrazené jahody. Mrazené jahody necháme důkladně rozmrazit.

2. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 80 gramů  vaječný bílek 4 kusy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

3. 

kakao - prášek 15 gramů  olej slunečnicový 25 mililitrů

Přimícháme kakao a olej.

4. 

mouka polohrubá 80 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme do těsta.

5. 

Nadvakrát lehce vmícháme sníh z bílků.

6. 

Kruhovou formu o průměru 28 cm vyložíme pečícím papírem a vlejeme do ní připravené těsto.

7. 

Pečeme při teplotě 180 °C 12 minut. Po upečení necháme vychladnout, odstraníme papír na pečení a těsto vložíme zpět do formy.

8. 

máslo 250 gramů  cukr moučkový 150 gramů  tvaroh jemný měkký 500 gramů

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme tvaroh.

9. 

Tvarohový krém rovnoměrně rozetřeme na kakaový korpus a necháme v chladu nejméně 2 hodiny tuhnout. Pak na krém rozložíme pokrájené jahody.

10. 

dortové želé červené 12 gramů

Podle návodu na obalu připravíme dortové želé...

11. 

... a nalejeme ho na jahody.

12. 

Po důkladném 24 hodinovém ztuhnutí v chladu, vyndáme zákusek z formy, nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie