svetvemne.cz

Roláda s mascarpone

Jemná roláda s mascarpone krémem a kakaovo-kávovým korpusem.

 

Počet porcí: 14

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Citronová šťáva1polévková lžíce
Cukr krystalový1čajová lžička
Cukr krystalový100gramů
Cukr práškový60gramů
Jahody100gramů
Kakao - prášek1polévková lžíce
Káva černá50mililitrů
Mascarpone250gramů
Mléko50mililitrů
Mouka polohrubá100gramů
Máslo60gramů
Vaječný bílek3kusy
Vaječný žloutek3kusy

1. 

vaječný žloutek 3 ks  cukr krystalový 100 g

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

káva černá 50 ml

Přimícháme uvařenou vychlazenou kávu.

3. 

mouka polohrubá 100 g  mléko 50 ml  kakao - prášek 1 PL

Přisypeme mouku a přilijeme mléko s rozmíchaným kakaem. Směs dohladka vymícháme.

4. 

vaječný bílek 3 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

Sníh zlehka vmícháme do těsta ...

6. 

... a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

7. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

8. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

9. Náplň

máslo 60 g  cukr práškový 60 g  mascarpone 250 g

Máslo utřeme s cukrem a vmícháme mascarpone.

Náplň

10. 

Náplň natřeme na korpus ...

11. 

... a roládu stočíme. Necháme ztuhnout v chladu.

12. 

jahody 100 g  cukr krystalový 1 ČL  citronová šťáva 1 PL

Jahody rozkrájíme na osm menších částí. Prohřejeme 5 min. s cukrem a citronovou šťávou na pánvi. Roládu nakrájíme a servírujeme s jahodami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit