Roláda s mascarpone
Jemná roláda s mascarpone krémem a kakaovo-kávovým korpusem.
recept,fotorecept,jahody,cukr krystalový,kakao - prášek,mascarpone,Rolády
Rolády
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr moučkový | 60 | gramů | |
jahody | 100 | gramů | |
kakao - prášek | 1 | polévková lžíce | |
káva černá | 50 | mililitrů | |
mascarpone | 250 | gramů | |
mléko | 50 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | 60 | gramů | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy |
Recept
3.
mouka polohrubá 100 gramů • mléko 50 mililitrů • kakao - prášek 1 polévková lžíce
Přisypeme mouku a přilijeme mléko s rozmíchaným kakaem. Směs dohladka vymícháme.
5.
Sníh zlehka vmícháme do těsta ...
6.
... a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
7.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.
8.
Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.
9. Náplň
máslo 60 gramů • cukr moučkový 60 gramů • mascarpone 250 gramů
Máslo utřeme s cukrem a vmícháme mascarpone.
10.
Náplň natřeme na korpus ...
11.
... a roládu stočíme. Necháme ztuhnout v chladu.
12.
jahody 100 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jahody rozkrájíme na osm menších částí. Prohřejeme 5 min. s cukrem a citronovou šťávou na pánvi. Roládu nakrájíme a servírujeme s jahodami.
Dobrou chuť!