RECEPTY

Jahodová roláda

Jahodová roláda

recept,fotorecept,vejce slepičí,jahody,jahody,Rolády

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový100gramů
cukr moučkový3polévkové lžíce
jahody550gramů
mléko70mililitrů
mouka polohrubá60gramů
pudink jahodový v prášku1polévková lžíce
vejce slepičí4kusy
škrob kukuřičný15gramů
želatinový ztužovač50gramů

 

Recept

1. 

vejce slepičí 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů

Vejce vyšleháme s cukrem.

2. 

mouka polohrubá 60 gramů  škrob kukuřičný 15 gramů

Přidáme mouku a maizenu. Metličkou vypracujeme těsto, které rozlijeme na plech s pečícím papírem.

3. 

Pečeme 15 minut na 180 °C.

4. 

jahody 400 gramů

Jahody omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

5. 

cukr moučkový 3 polévkové lžíce

V hrnci smícháme jahody s cukrem, necháme chvíli odstát. Následně přivedeme k varu a za občasného míchání jahody rozvaříme.

6. 

pudink jahodový v prášku 1 polévková lžíce  mléko 70 mililitrů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek, směs přidáme k rozvařený jahodám. Promícháme.

7. 

želatinový ztužovač 50 gramů  jahody 150 gramů

V menší misce připravíme želatinu podle návodu na obalu. Spolu s kousky jahod ji vmícháme do teplé směsi s rozvařenými jahodami. Promícháme a necháme vychladnout.

8. 

Upečený korpus potřeme náplní, zavineme a necháme v chladničce cca 2 hodiny ztuhnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit