Francouzské brambory ze surových brambor

Klasické francouzské brambory.
recept,fotorecept,brambory,klobása,vejce slepičí,vejce slepičí,cibule,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1250 1150 | gramů kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
klobása | 250 778 | gramů kcal | |
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 400 | mililitrů kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sádlo | 0 ?? | kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 8 704 | kcal |
Recept
1.
brambory 1250 gramů • klobása 250 gramů • vejce slepičí 4 kusy • cibule 200 gramů
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na kolečka také nakrájíme klobásu. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a také nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2.
Hluboký pekáč (35x20 cm) vymažeme a vysypeme strouhankou, jednotlivé ingredience vrstvíme. Vložíme vrstvu brambor, posypeme je cibulí, rozložíme klobásku a na ni vajíčka. Opět jdou brambory, cibule, klobása a vajíčka.

3.
mléko 200 mililitrů • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička • strouhanka
Nakonec položíme poslední vrstvu z brambor. Takto připravené brambory dáme 20 minut, zakryté, do rozehřáté trouby předpéct. V mléce rozmícháme smetanu, vejce, sůl a pepř a po výše uvedených minutách zalijeme tímto nálevem brambory. Povrch jemně posypeme strouhankou.

4.
Zakryté dále pečeme cca dalších 40 minut. Brambory odkryjeme a necháme je odkryté ještě 10-15 minut při vyšším stupni teploty zapéct.

Dobrou chuť!