Brokolicové knedlíčky s uzeninou v parním hrnci

Brokolicové knedlíčky (koule) připravené v parním hrnci jsou výbornou zdravou večeří. Podáváme teplé, posypané cibulkou osmaženou na olivovém oleji.
recept,fotorecept,brokolice,krupice,cibule,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec,Sezónní recepty
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso › Recepty pro parní hrnec › Sezónní recepty › Sezona - Cibule › Sezona - Brokolice ›Ingredience
Ingredience
brokolice | 1 330 | kilogram kcal | |
cibule | 200 88 | gramů kcal | |
krupice | 400 1396 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
olej řepkový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
uzenina | 250 875 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Příprava brokolice
brokolice 1 kilogram
Brokolici rozebereme na růžičky a doměkka uvaříme na páře. Necháme ji vychladnout a následně ji na drobno rozdrolíme, případně jemně pomixujeme ponorným mixérem.

2. Příprav asměsi na knedlíky
uzenina 250 gramů • sůl 3 čajové lžičky • krupice 400 gramů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 50 gramů
Uzeninu nakrájíme na malé kostičky. Do brokolice přidáme sůl, mouku, vejce a uzeninu. Vše spolu smícháme a necháme 15 minut odstát. Připravíme si parní hrnec, přičemž si jednotlivé parní nádoby vespod vymažeme máslem.

3. Tvarujeme knedlíky
Ze směsi tvarujeme koule a v počtu 6 -8 ks je klademe do první nádoby parního hrnce, přičemž necháváme kolem každé koule dostatečný prostor na průnik páry. Naplníme druhou, případně třetí nádobu.

4.
Paříme 30 minut.

5. Cibule
cibule 200 gramů • olej řepkový 2 polévkové lžíce
Cibuli najemno nakrájíme. Do rendlíku nalijeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání osmahneme dohněda.
Dobrou chuť!