RECEPTY

Brokolicové knedlíčky s uzeninou v parním hrnci

Brokolicové knedlíčky s uzeninou v parním hrnci

Brokolicové knedlíčky (koule) připravené v parním hrnci jsou výbornou zdravou večeří. Podáváme teplé, posypané cibulkou osmaženou na olivovém oleji.

recept,fotorecept,brokolice,krupice,cibule,Vepřové maso,Recepty pro parní hrnec

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

7

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brokolice1kilogram
cibule200gramů
krupice400gramů
máslo50gramů
olej řepkový2polévkové lžíce
sůl3čajové lžičky
uzenina250gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Příprava brokolice

brokolice 1 kilogram

Brokolici rozebereme na růžičky a doměkka uvaříme na páře. Necháme ji vychladnout a následně ji na drobno rozdrolíme, případně jemně pomixujeme ponorným mixérem.

2. Příprav asměsi na knedlíky

uzenina 250 gramů  sůl 3 čajové lžičky  krupice 400 gramů  vejce slepičí 2 kusy  máslo 50 gramů

Uzeninu nakrájíme na malé kostičky. Do brokolice přidáme sůl, mouku, vejce a uzeninu. Vše spolu smícháme a necháme 15 minut odstát. Připravíme si parní hrnec, přičemž si jednotlivé parní nádoby vespod vymažeme máslem.

3. Tvarujeme knedlíky

Ze směsi tvarujeme koule a v počtu 6 -8 ks je klademe do první nádoby parního hrnce, přičemž necháváme kolem každé koule dostatečný prostor na průnik páry. Naplníme druhou, případně třetí nádobu.

4. 

Paříme 30 minut.

5. Cibule

cibule 200 gramů  olej řepkový 2 polévkové lžíce

Cibuli najemno nakrájíme. Do rendlíku nalijeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání osmahneme dohněda.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie