Zapékané barevné brambory
Bramborový oběd plný pestrých chutí.
recept,fotorecept,brambory,šunka vepřová dušená,smetana sladká na vaření,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1200 | gramů | |
cibule | 250 | gramů | |
klobása | 120 | gramů | |
mrkev | 300 | gramů | |
paprika červená | 150 | gramů | |
pepř černý mletý | 1 | čajová lžička | |
pórek | 250 | gramů | |
smetana sladká na vaření | 500 | mililitrů | |
strouhanka | - | ||
sádlo | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 5 | ||
šunka vepřová dušená | 400 | gramů |
Recept
1.
brambory 1200 gramů
Brambory omyjeme a ve slupce vaříme 15 minut. Necháme vychladnout a oloupeme.

2.
mrkev 300 gramů
Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na oleji ji osmažíme a 5 minut přikrytou podusíme.

3.
cibule 250 gramů • pórek 250 gramů
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme pórek a také nadrobno pokrájíme. Vložíme do hluboké mísy.

4.
paprika červená 150 gramů • klobása 120 gramů
Papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájíme na menší kousky klobásu. Obě ingredience přidáme do mísy.

5.
Přisypeme mrkev.

6.
šunka vepřová dušená 400 gramů
Šunku nebo masový výrobek s vysokým podílem masa nakrájíme na kostičky a ...

7.
... spolu s na kostičky nakrájenými bramborami ....

8.
... přidáme do mísy. Dobře, ale opatrně promícháme.


10.
Bramborovou směs vložíme do pekáče.

11.
smetana sladká na vaření 500 mililitrů • vejce slepičí 5 ks • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý 1 čajová lžička
Ve smetaně rozmícháme vajíčka, sůl a pepř.

12.
Nálevem zalijeme brambory. Pečeme zakryté 40 minut při asi 180-200 °C. Potom odkryjeme a 10 minut necháme zapéct.

13.
Nakrájíme na porce a podáváme.

Dobrou chuť!