RECEPTY

Obrácené zelí

Obrácené zelí

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nákyp ze zelí a brambor se slaninou a uzeným.

recept,fotorecept,slanina prorostlá,zelí kvašené,brambory,maso uzené,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

brambory

300

276

gramů

kcal

cibule

80

36

gramů

kcal

cukr krystalový

1

61

polévková lžíce

kcal

kmín drcený

½

9

čajové lžičky

kcal

maso uzené

200

540

gramů

kcal

máslo

0

??

kcal

ocet

1

7

polévková lžíce

kcal

pepř černý mletý

½

9

čajové lžičky

kcal

petrželová nať

0

??

kcal

slanina prorostlá

150

960

gramů

kcal

smetana sladká na vaření

250

400

mililitrů

kcal

strouhanka

0

??

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

zelí kvašené

500

100

gramů

kcal

česnek

4

22

stroužky

kcal

 

Recept

1. 

slanina prorostlá 150 gramů  cibule 80 gramů  cukr krystalový 1 polévková lžíce  ocet 1 polévková lžíce  zelí kvašené 500 gramů  sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky  česnek 4 stroužky

Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme. Cibuli očistíme, nadrobno pokrájíme a přidáme ji k slanině. Chvíli orestujeme, přisypeme cukr a přilijeme ocet. Když se ocet odpaří přidáme částečně promyté (podle toho, jak chceme mít pokrm kyselý) zelí. Pokud je zelí příliš dlouhé je dobré ho nadrobno nakrájet. Přidáme sůl, pepř, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a chvíli pod pokličkou dusíme.

Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme....

2. 

brambory 300 gramů  maso uzené 200 gramů

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a v troše vody 5 minut předvaříme. Uzené maso uvaříme doměkka a pokrájíme na kostky - pro rychlejší přípravu pokrmu je vhodné použít již uvařené kostky z uzeného masa. Brambory a maso smícháme se zelím.

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a v...

3. 

máslo  strouhanka  smetana sladká na vaření 250 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme do ní připravenou směs. Zalijeme smetanou s rozmíchanými vajíčky a solí. Vidličkou zelí propícháme, aby se smetana lépe vsákla.

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme...

4. 

strouhanka  petrželová nať

Povrch posypeme strouhankou. Pečící nádobu přikryjeme a pečeme v rozehřáté troubě 45 minut při teplotě 180 °C. Po upečení necháme částečně vychladnout, potom nákyp vyklopíme na servírovací talíř a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Povrch posypeme strouhankou. Pečící nádobu...

5. 

Nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s čerstvým voňavým chlebem.

Nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit