RECEPTY

Zelník se slaninou

Zelník se slaninou

Hlávkové zelí se slaninou v strouhaných bramborách.

recept,fotorecept,zelí bílé,slanina prorostlá,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.5kilogram
kmín drcený1čajová lžička
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
mouka hladká2polévkové lžíce
pepř černý mletý1čajová lžička
slanina prorostlá250gramů
sádlo-
sůl3čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
voda2litry
zelí bílé750gramů
česnek3stroužky

 

Recept

1. 

zelí bílé 750 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda 2 litry  kmín drcený 1 čajová lžička

Zelí nakrájíme a dáme vařit do slané vody s kmínem na 15 minut.

2. 

brambory 1.5 kilogram

Brambory očistíme, omyjeme a najemno nastrouháme. Slijeme z nich přebytečnou vodu a zlehka je vymačkáme.

3. 

slanina prorostlá 250 gramů

Slaninu nakrájíme na kostky a v rendlíku ji osmažíme.

4. 

Zelí scedíme, necháme okapat a zamícháme do něj slaninu.

5. 

mouka hladká 2 polévkové lžíce  vejce slepičí 2 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  česnek 3 stroužky  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů

K bramborám přidáme mouku, vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, mléko a směs dobře promícháme.

6. 

sádlo

Hluboký pekáč (45 x 35 cm) vymažeme sádlem. Na dno rovnoměrně rozetřeme polovinu bramborového těsta.

7. 

Na bramborové těsto rozložíme zelnou směs.

8. 

Na zelí rovnoměrně rozložíme druhou polovinu bramborového těsta.

9. 

Pečeme asi 1 hodinu při teplotě 190 °C.

10. 

Po upečení necháme zelníky vychladit na konzumní teplotu, nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie