RECEPTY

Zelník se slaninou

Zelník se slaninou

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Hlávkové zelí se slaninou v strouhaných bramborách.

recept,fotorecept,zelí bílé,slanina prorostlá,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory

1.5

1380

kilogram

kcal

kmín drcený

1

17

čajová lžička

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

300

192

mililitrů

kcal

mouka hladká

2

105

polévkové lžíce

kcal

pepř černý mletý

1

17

čajová lžička

kcal

slanina prorostlá

250

1600

gramů

kcal

sádlo

0

??

kcal

sůl

3

0

čajové lžičky

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

voda

2

0

litry

kcal

zelí bílé

750

218

gramů

kcal

česnek

3

17

stroužky

kcal

 

Recept

1. 

zelí bílé 750 gramů  sůl 1 čajová lžička  voda 2 litry  kmín drcený 1 čajová lžička

Zelí nakrájíme a dáme vařit do slané vody s kmínem na 15 minut.

Zelí nakrájíme a dáme vařit do slané vody s...

2. 

brambory 1.5 kilogram

Brambory očistíme, omyjeme a najemno nastrouháme. Slijeme z nich přebytečnou vodu a zlehka je vymačkáme.

Brambory očistíme, omyjeme a najemno...

3. 

slanina prorostlá 250 gramů

Slaninu nakrájíme na kostky a v rendlíku ji osmažíme.

Slaninu nakrájíme na kostky a v rendlíku ji...

4. 

Zelí scedíme, necháme okapat a zamícháme do něj slaninu.

Zelí scedíme, necháme okapat a zamícháme do...

5. 

mouka hladká 2 polévkové lžíce  vejce slepičí 2 kusy  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  česnek 3 stroužky  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů

K bramborám přidáme mouku, vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, mléko a směs dobře promícháme.

K bramborám přidáme mouku, vajíčka, sůl,...

6. 

sádlo

Hluboký pekáč (45 x 35 cm) vymažeme sádlem. Na dno rovnoměrně rozetřeme polovinu bramborového těsta.

Hluboký pekáč (45 x 35 cm) vymažeme sádlem....

7. 

Na bramborové těsto rozložíme zelnou směs.

Na bramborové těsto rozložíme zelnou směs....

8. 

Na zelí rovnoměrně rozložíme druhou polovinu bramborového těsta.

Na zelí rovnoměrně rozložíme druhou polovinu...

9. 

Pečeme asi 1 hodinu při teplotě 190 °C.

Pečeme asi 1 hodinu při teplotě 190 °C....

10. 

Po upečení necháme zelníky vychladit na konzumní teplotu, nakrájíme a podáváme.

Po upečení necháme zelníky vychladit na...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit