svetvemne.cz

Dušené zelí s vepřovými párky.

Chutné a pro peněženku nenáročné jídlo vhodné hlavně na chladná roční období.

 

Počet porcí: 5

Čas přípravy: 40 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 

1. 

cibule 1 ks  olej slunečnicový

Zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku na oleji.

2. 

vepřové párky 350 g

Přidáme na kolečka nakrájené párky a chvíli osmahneme.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL

Přidáme mletou červenou papriku.

4. 

zelí bílé ½ ks  kmín drcený  pepř černý mletý  sůl zeleninová  voda 0.2 l  sůl

Přidáme na tenké proužky pokrájené zelí, osolíme, přidáme kmín, vegetu a pepř. Podlijeme vodou a přikryté dusíme 20 minut.

5. 

mouka hladká 2 PL  voda 0.1 l  ocet ½ ČL

Když zelí změkne zahustíme ho ve vodě rozmíchanou moukou a ještě chvíli povaříme. Po dovaření přidáme ocet.

6. 

Servírujeme s knedlíkem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit