Dušené zelí s vepřovými párky.

Chutné a pro peněženku nenáročné jídlo vhodné hlavně na chladná roční období.
recept,fotorecept,vepřové párky,zelí bílé,Vepřové maso,Recepty slovenské kuchyně
Vepřové maso
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
| cibule | 1 ?? | kus kcal | |
| kmín drcený | 0 ?? | kcal | |
| mouka hladká | 2 105 | polévkové lžíce kcal | |
| ocet | ½ 2 | čajové lžičky kcal | |
| olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
| paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
| pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
| sůl | 0 ?? | kcal | |
| sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
| vepřové párky | 350 998 | gramů kcal | |
| voda | 0.3 0 | litru kcal | |
| zelí bílé | ½ ?? | kusu kcal |
Recept



4.
zelí bílé ½ kusu • kmín drcený • pepř černý mletý • sůl zeleninová • voda 0.2 litru • sůl
Přidáme na tenké proužky pokrájené zelí, osolíme, přidáme kmín, vegetu a pepř. Podlijeme vodou a přikryté dusíme 20 minut.

5.
mouka hladká 2 polévkové lžíce • voda 0.1 litru • ocet ½ čajové lžičky
Když zelí změkne zahustíme ho ve vodě rozmíchanou moukou a ještě chvíli povaříme. Po dovaření přidáme ocet.

6.
Servírujeme s knedlíkem.

Dobrou chuť!























