Smažená sekaná

Rychlá jednoduchá večeře. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,bavorská sekaná,Vepřové maso,
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
bavorská sekaná | 500 1240 | gramů kcal | |
brambory | 600 552 | gramů kcal | |
mouka hladká | 4 209 | polévkové lžíce kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pažitka | 1 8 | polévková lžíce kcal | |
strouhanka | 6 336 | polévkových lžic kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
bavorská sekaná 500 gramů • mouka hladká 4 polévkové lžíce • vejce slepičí 2 kusy • strouhanka 6 polévkových lžic
Sekanou nakrájíme na plátky 1 cm silné. Každý plátek obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

2.
brambory 600 gramů • voda • sůl • olej slunečnicový
Brambory očistíme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. 5 minut před dovařením brambor začneme sekanou v horkém oleji rychle, z obou stran, dozlatova smažit.

3.
pažitka 1 polévková lžíce • máslo 1 polévková lžíce
Usmaženou sekanou vyndáme z pánve na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim nasekanou čerstvou pažitku a máslo - jemně promícháme. Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!