Prokládané brambory s mletým masem

Návod jak si připravit rychlý a nenáročný oběd, který dobře zasytí a ještě lépe chutná.
recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,brambory,žampiony,vejce slepičí,sýr polotvrdý ,Vepřové maso,
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
| bazalka | 1 2 | čajová lžička kcal | |
| brambory | 10 ?? | kcal | |
| cibule | 1 ?? | kus kcal | |
| kmín drcený | 2 7 | špetky kcal | |
| mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
| mouka hladká | 1 53 | polévková lžíce kcal | |
| olej slunečnicový | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
| pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
| rajský protlak | 140 96 | gramů kcal | |
| sýr polotvrdý | 150 480 | gramů kcal | |
| sůl | 0 ?? | kcal | |
| sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
| sůl zeleninová | 1 0 | čajová lžička kcal | |
| vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
| vepřové mleté maso | 500 1300 | gramů kcal | |
| česnek | 3 17 | stroužky kcal | |
| žampiony | 200 32 | gramů kcal |
Recept
1.
vepřové mleté maso 500 gramů • cibule 1 kus • česnek 3 stroužky • olej slunečnicový 1 polévková lžíce • sůl • pepř černý mletý
Na trošce oleje si orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a chvíli osmahneme.

2.
rajský protlak 140 gramů • bazalka 1 čajová lžička
Přidáme rajčatový protlak a bazalku. Promícháme a minutku povaříme.


4.
sůl zeleninová 1 čajová lžička • kmín drcený 2 špetky
Polovinu nakrájených brambor rozložíme na dno zapékací mísy a posypeme vegetou a mletým kmínem.

5.
žampiony 200 gramů
Na brambory rozložíme nakrájené žampiony a na ně rovnoměrně navrstvíme masovou směs.

6.
Na povrch rozložíme zbytek brambor, opět posypeme vegetou a pečeme zakryté v rozehřáté troubě po dobu 30 minut.
7.
vejce slepičí 3 kusy • mléko 200 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Pekáč vyjmeme a zalijeme směsí, kterou si připravíme z vajíček, mléka a mouky.

8.
sýr polotvrdý 150 gramů
Dopečeme odkryté dalších 10 minut. Povrch brambor můžeme posypat strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!























