svetvemne.cz

Slané masovo-zelné buchty

     

Buchty jsou nejchutnější čerstvé, proto je třeba rychle je sníst. :) Což jistě nebude tak velký problém :)

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule120gramů
Cukr krystalový¼čajové lžičky
Droždí čerstvé20gramů
Mléko250mililitrů
Mouka hladká500gramů
Mouka hladká
Olej slunečnicový
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sádlo75mililitrů
Sádlo1polévková lžíce
Sůl1čajová lžička
Vejce slepičí1kus
Vepřové mleté maso400gramů
Zelí kvašené200gramů

1. Těsto

mléko 250 ml  cukr krystalový ¼ ČL  droždí čerstvé 20 g

V mléce s trochou cukru necháme vzejít kvásek.

Těsto

2. 

mouka hladká 500 g  vejce slepičí 1 ks  sádlo 75 ml  sůl ½ ČL

Do mísy navážíme mouku, přidáme vajíčko, rozpuštěné sádlo (případně olej), sůl a přilijeme kvásek.

3. 

Vypracujeme těsto, které necháme přikryté na teplém místě vykynout.

4. Masovo-zelná nádivka

cibule 120 g  sádlo 1 PL

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmahneme na sádle.

Masovo-zelná nádivka

5. 

vepřové mleté maso 400 g  sůl ½ ČL  pepř černý mletý ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Maso 5 minut osmahneme a pak ...

6. 

zelí kvašené 200 g

... přidáme zelí. Promícháme a 15 minut podusíme. Nádivku necháme vychladnout.

7. Plnění a pečení buchet

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na přiměřenou tloušťku. Nakrájíme ho na čtverce asi 12 x 12cm. Do čtverců rozdělíme rovnoměrně veškerou nádivku.

Plnění a pečení buchet

8. 

Nádivku zabalíme do těsta a vytvoříme buchtu.

9. 

olej slunečnicový

Plech vylijeme olejem a ukládáme do něj buchty uzavřenou stranou dolů. Buchty po okrajích mažeme olejem a přimačkneme je na plechu k sobě. Po vložení všech buchet je necháme 10 minut kynout.

10. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 35 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit