Plněné bramboráky
Výborné bramborové placky plněné kysaným zelím nebo plněné masem.
recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,vepřová plec,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 2.5 | kilogram | |
cibule | 250 | gramů | |
houby sušené | 150 | gramů | |
kečup ostrý | 2 | polévkové lžíce | |
lečo sterilované | 300 | gramů | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mléko | 150 | mililitrů | |
mouka hladká | 6 | polévkových lžic | |
olej fritovací | - | ||
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | 4 | polévkové lžíce | |
sójová omáčka | 1 | polévková lžíce | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
sůl zeleninová | - | ||
vejce slepičí | 4 | kusy | |
vepřová plec | 300 | gramů | |
voda | 3 | polévkové lžíce | |
zelí kvašené | 500 | gramů | |
česnek | 6 | stroužků | |
škrob kukuřičný | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
brambory 2.5 kilogram • vejce slepičí 4 kusy • mléko 150 mililitrů • česnek 6 stroužků • sůl 2 čajové lžičky • majoránka 2 čajové lžičky • mouka hladká 6 polévkových lžic • strouhanka 4 polévkové lžíce
Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, hladkou mouku a strouhanku dle potřeby (pokud bude směs na placky velmi řídká). Vše spolu promícháme, pokud jsme použili strouhanku, těsto necháme chvíli odstát.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej (můžeme použít i klasické sádlo), těsto po lžících klademe do oleje a tvarujeme placičky, které z obou stran upečeme. Na jednu placku použijeme přibližně tři polévkové lžíce směsi.
3. Náplň z kysaného zelí
cibule 100 gramů • zelí kvašené 500 gramů • houby sušené 150 gramů • olej slunečnicový 1 polévková lžíce • sůl zeleninová
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci s trochou oleje. Přidáme kysané zelí a předem namočené, scezené sušené hřiby. Vše spolu 15-20 minut udusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a přidáme zeleninovou sůl.
4. Masová náplň
cibule 150 gramů • vepřová plec 300 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • sójová omáčka 1 polévková lžíce • kečup ostrý 2 polévkové lžíce
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme omyté na nudličky nakrájené vepřové maso, koření, sůl, sójovou omáčku a kečup. Podlijeme vodou na úroveň masa a 30 minut dusíme tak, aby se nám voda vypařila, ale maso se nepřipálilo.
5.
lečo sterilované 300 gramů • škrob kukuřičný 1 čajová lžička • voda 3 polévkové lžíce
Pak přidáme sterilované lečo, provaříme a podle potřeby můžeme zahustit škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody.
6. Servírujeme
Upečené bramboráky položíme na talíř, na každý dáme část náplně a zakryjeme druhou plackou. Zvláště chutné jsou s tatarskou omáčkou.
Dobrou chuť!