RECEPTY

Plněné bramboráky

Plněné bramboráky

Výborné bramborové placky plněné kysaným zelím nebo plněné masem.

recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,vepřová plec,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory2.5kilogram
cibule250gramů
houby sušené150gramů
kečup ostrý2polévkové lžíce
lečo sterilované300gramů
majoránka2čajové lžičky
mléko150mililitrů
mouka hladká6polévkových lžic
olej fritovací-
olej slunečnicový1polévková lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
strouhanka4polévkové lžíce
sójová omáčka1polévková lžíce
sůl3čajové lžičky
sůl zeleninová-
vejce slepičí4kusy
vepřová plec300gramů
voda3polévkové lžíce
zelí kvašené500gramů
česnek6stroužků
škrob kukuřičný1čajová lžička

 

Recept

1. 

brambory 2.5 kilogram  vejce slepičí 4 kusy  mléko 150 mililitrů  česnek 6 stroužků  sůl 2 čajové lžičky  majoránka 2 čajové lžičky  mouka hladká 6 polévkových lžic  strouhanka 4 polévkové lžíce

Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, hladkou mouku a strouhanku dle potřeby (pokud bude směs na placky velmi řídká). Vše spolu promícháme, pokud jsme použili strouhanku, těsto necháme chvíli odstát.

2. 

olej fritovací

Na pánvi rozehřejeme olej (můžeme použít i klasické sádlo), těsto po lžících klademe do oleje a tvarujeme placičky, které z obou stran upečeme. Na jednu placku použijeme přibližně tři polévkové lžíce směsi.

3. Náplň z kysaného zelí

cibule 100 gramů  zelí kvašené 500 gramů  houby sušené 150 gramů  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  sůl zeleninová

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci s trochou oleje. Přidáme kysané zelí a předem namočené, scezené sušené hřiby. Vše spolu 15-20 minut udusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a přidáme zeleninovou sůl.

4. Masová náplň

cibule 150 gramů  vepřová plec 300 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  sójová omáčka 1 polévková lžíce  kečup ostrý 2 polévkové lžíce

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme omyté na nudličky nakrájené vepřové maso, koření, sůl, sójovou omáčku a kečup. Podlijeme vodou na úroveň masa a 30 minut dusíme tak, aby se nám voda vypařila, ale maso se nepřipálilo.

5. 

lečo sterilované 300 gramů  škrob kukuřičný 1 čajová lžička  voda 3 polévkové lžíce

Pak přidáme sterilované lečo, provaříme a podle potřeby můžeme zahustit škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody.

6. Servírujeme

Upečené bramboráky položíme na talíř, na každý dáme část náplně a zakryjeme druhou plackou. Zvláště chutné jsou s tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie