Plněné bramboráky

Výborné bramborové placky plněné kysaným zelím nebo plněné masem.
recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,vepřová plec,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 2.5 2300 | kilogram kcal | |
cibule | 250 110 | gramů kcal | |
houby sušené | 150 188 | gramů kcal | |
kečup ostrý | 2 35 | polévkové lžíce kcal | |
lečo sterilované | 300 135 | gramů kcal | |
majoránka | 2 21 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 6 313 | polévkových lžic kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
strouhanka | 4 224 | polévkové lžíce kcal | |
sójová omáčka | 1 21 | polévková lžíce kcal | |
sůl | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl zeleninová | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
vepřová plec | 300 894 | gramů kcal | |
voda | 3 0 | polévkové lžíce kcal | |
zelí kvašené | 500 100 | gramů kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal | |
škrob kukuřičný | 1 19 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
brambory 2.5 kilogram • vejce slepičí 4 kusy • mléko 150 mililitrů • česnek 6 stroužků • sůl 2 čajové lžičky • majoránka 2 čajové lžičky • mouka hladká 6 polévkových lžic • strouhanka 4 polévkové lžíce
Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, hladkou mouku a strouhanku dle potřeby (pokud bude směs na placky velmi řídká). Vše spolu promícháme, pokud jsme použili strouhanku, těsto necháme chvíli odstát.

2.
Na pánvi rozehřejeme olej (můžeme použít i klasické sádlo), těsto po lžících klademe do oleje a tvarujeme placičky, které z obou stran upečeme. Na jednu placku použijeme přibližně tři polévkové lžíce směsi.

3. Náplň z kysaného zelí
cibule 100 gramů • zelí kvašené 500 gramů • houby sušené 150 gramů • olej slunečnicový 1 polévková lžíce • sůl zeleninová
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci s trochou oleje. Přidáme kysané zelí a předem namočené, scezené sušené hřiby. Vše spolu 15-20 minut udusíme. Podle potřeby podlijeme trochou vody a přidáme zeleninovou sůl.

4. Masová náplň
cibule 150 gramů • vepřová plec 300 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • sójová omáčka 1 polévková lžíce • kečup ostrý 2 polévkové lžíce
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme omyté na nudličky nakrájené vepřové maso, koření, sůl, sójovou omáčku a kečup. Podlijeme vodou na úroveň masa a 30 minut dusíme tak, aby se nám voda vypařila, ale maso se nepřipálilo.

5.
lečo sterilované 300 gramů • škrob kukuřičný 1 čajová lžička • voda 3 polévkové lžíce
Pak přidáme sterilované lečo, provaříme a podle potřeby můžeme zahustit škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody.

6. Servírujeme
Upečené bramboráky položíme na talíř, na každý dáme část náplně a zakryjeme druhou plackou. Zvláště chutné jsou s tatarskou omáčkou.
Dobrou chuť!