RECEPTY

Babiččiny úhrabky

Babiččiny úhrabky

Chutný oběd z brambor, kysaného zelí, slaniny a vajec, oblíbený hlavně během zimních měsíců.

recept,fotorecept,brambory,slanina prorostlá,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory600gramů
slanina prorostlá150gramů
sádlo-
sůl¾čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí4kusy
voda250mililitrů
zelí kvašené350gramů

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů  voda 250 mililitrů  sůl ¾ čajové lžičky

Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka.

2. 

Brambory rozmačkáme ve vodě, ve které se vařily, na kaši.

3. 

slanina prorostlá 150 gramů

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme.

4. 

zelí kvašené 350 gramů

Kysané zelí jemnš vyždímáme a nadrobno pokrájíme. Přidáme k slanině a promícháme.

5. 

Zelí se slaninou zamícháme s bramborami.

6. 

sádlo

Zapékací formu vymažeme sádlem. Bramborovo-zelnou kaši vložíme ve čtyřech hromádkách do mísy. V každé hromádce vytvoříme hlubší důlek.

7. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl

Do každé jamky vložíme syrové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka lehce posolíme.

8. 

V uzavřené zapékací míse pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Vajíčka musí ztuhnout.

9. 

Podáváme teplé.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie