RECEPTY

Babiččiny úhrabky

Babiččiny úhrabky

Chutný oběd z brambor, kysaného zelí, slaniny a vajec, oblíbený hlavně během zimních měsíců.

recept,fotorecept,brambory,slanina prorostlá,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové,Sezónní recepty,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory600gramů
slanina prorostlá150gramů
sádlo-
sůl¾čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí4kusy
voda250mililitrů
zelí kvašené350gramů

 

Recept

1. 

brambory 600 gramů  voda 250 mililitrů  sůl ¾ čajové lžičky

Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka.

Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka....

2. 

Brambory rozmačkáme ve vodě, ve které se vařily, na kaši.

Brambory rozmačkáme ve vodě, ve které se...

3. 

slanina prorostlá 150 gramů

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme.

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme....

4. 

zelí kvašené 350 gramů

Kysané zelí jemnš vyždímáme a nadrobno pokrájíme. Přidáme k slanině a promícháme.

Kysané zelí jemnš vyždímáme a nadrobno...

5. 

Zelí se slaninou zamícháme s bramborami.

Zelí se slaninou zamícháme s bramborami....

6. 

sádlo

Zapékací formu vymažeme sádlem. Bramborovo-zelnou kaši vložíme ve čtyřech hromádkách do mísy. V každé hromádce vytvoříme hlubší důlek.

Zapékací formu vymažeme sádlem....

7. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl

Do každé jamky vložíme syrové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka lehce posolíme.

Do každé jamky vložíme syrové, rozklepnuté,...

8. 

V uzavřené zapékací míse pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Vajíčka musí ztuhnout.

V uzavřené zapékací míse pečeme asi 30 minut...

9. 

Podáváme teplé.

Podáváme teplé....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit