Babiččiny úhrabky
Chutný oběd z brambor, kysaného zelí, slaniny a vajec, oblíbený hlavně během zimních měsíců.
recept,fotorecept,brambory,slanina prorostlá,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové,Sezónní recepty,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 600 | gramů | |
slanina prorostlá | 150 | gramů | |
sádlo | - | ||
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 250 | mililitrů | |
zelí kvašené | 350 | gramů |
Recept
1.
brambory 600 gramů • voda 250 mililitrů • sůl ¾ čajové lžičky
Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka.
2.
Brambory rozmačkáme ve vodě, ve které se vařily, na kaši.
4.
zelí kvašené 350 gramů
Kysané zelí jemnš vyždímáme a nadrobno pokrájíme. Přidáme k slanině a promícháme.
5.
Zelí se slaninou zamícháme s bramborami.
6.
Zapékací formu vymažeme sádlem. Bramborovo-zelnou kaši vložíme ve čtyřech hromádkách do mísy. V každé hromádce vytvoříme hlubší důlek.
7.
vejce slepičí 4 kusy • sůl
Do každé jamky vložíme syrové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka lehce posolíme.
8.
V uzavřené zapékací míse pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Vajíčka musí ztuhnout.
9.
Podáváme teplé.
Dobrou chuť!