Babiččiny úhrabky
![Babiččiny úhrabky](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001365/img_cs_4x3/babicciny-uhrabky_00180.jpg)
Chutný oběd z brambor, kysaného zelí, slaniny a vajec, oblíbený hlavně během zimních měsíců.
recept,fotorecept,brambory,slanina prorostlá,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 600 | gramů | |
slanina prorostlá | 150 | gramů | |
sádlo | - | ||
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 250 | mililitrů | |
zelí kvašené | 350 | gramů |
Recept
1.
brambory 600 gramů • voda 250 mililitrů • sůl ¾ čajové lžičky
Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9360.jpg)
2.
Brambory rozmačkáme ve vodě, ve které se vařily, na kaši.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9381.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9384.jpg)
4.
zelí kvašené 350 gramů
Kysané zelí jemnš vyždímáme a nadrobno pokrájíme. Přidáme k slanině a promícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9385.jpg)
5.
Zelí se slaninou zamícháme s bramborami.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9388.jpg)
6.
Zapékací formu vymažeme sádlem. Bramborovo-zelnou kaši vložíme ve čtyřech hromádkách do mísy. V každé hromádce vytvoříme hlubší důlek.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9389.jpg)
7.
vejce slepičí 4 kusy • sůl
Do každé jamky vložíme syrové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka lehce posolíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9391.jpg)
8.
V uzavřené zapékací míse pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Vajíčka musí ztuhnout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9400.jpg)
9.
Podáváme teplé.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001365/small/IMG_9441.jpg)
Dobrou chuť!