svetvemne.cz

Babiččiny úhrabky

     

Chutný oběd z brambor, kysaného zelí, slaniny a vajec, oblíbený hlavně během zimních měsíců.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory600gramů
Slanina prorostlá150gramů
Sádlo
Sůl¾čajové lžičky
Sůl
Vejce slepičí4kusy
Voda250mililitrů
Zelí kvašené350gramů

1. 

brambory 600 g  voda 250 ml  sůl ¾ ČL

Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka.

2. 

Brambory rozmačkáme ve vodě, ve které se vařily, na kaši.

3. 

slanina prorostlá 150 g

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a opečeme.

4. 

zelí kvašené 350 g

Kysané zelí jemnš vyždímáme a nadrobno pokrájíme. Přidáme k slanině a promícháme.

5. 

Zelí se slaninou zamícháme s bramborami.

6. 

sádlo

Zapékací formu vymažeme sádlem. Bramborovo-zelnou kaši vložíme ve čtyřech hromádkách do mísy. V každé hromádce vytvoříme hlubší důlek.

7. 

vejce slepičí 4 ks  sůl

Do každé jamky vložíme syrové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka lehce posolíme.

8. 

V uzavřené zapékací míse pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Vajíčka musí ztuhnout.

9. 

Podáváme teplé.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit