Zapékané míchané brambory
Sytý bramborový oběd navařený na dva dny :-) Podáváme se zeleninovým salátem nebo s tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,brambory,klobása,šunka vepřová dušená,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso,Bezlepkové,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 1400 | gramů | |
cibule | 150 | gramů | |
klobása | 250 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 375 | gramů | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 8 | ||
šunka vepřová dušená | 200 | gramů |
Recept
1.
brambory 1400 gramů
Brambory uvaříme ve vodě do poloměkka. Vodu scedíme, brambory necháme vychladnout a oloupeme.
4.
cibule 150 gramů
Cibuli oloupeme, nakrájíme a vložíme do hluboké mísy. Přidáme šunku s klobásou a dobře promícháme.
5.
Přidáme brambory a vajíčka protlačená přes mřížku používanou při přípravě bramborového salátu.
6.
olej olivový 30 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 375 gramů • mléko 300 mililitrů • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Obsah mísy jemně ale důkladně promícháme. Bramborovou směs nasypeme do hlubokého pekáče (35 x 20 cm) vylitého olejem. V misce rozmícháme vajíčka, smetanu, mléko, sůl a pepř.
7.
Nálevem zalijeme brambory, zakryjeme a dáme na 45 minut péct.
9.
... a 10 minut zapečeme.
Dobrou chuť!