svetvemne.cz

Vepřové závitky (španělský ptáček) v parním hrnci

     

Oblíbené španělské ptáčky z vepřového masa připravené v parním hrnci.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

vepřová kýta 1000 gramů  vejce slepičí 3 kusy  párky drůbeží 100 gramů  pepř černý mletý  sůl  hořčice plnotučná  okurka sterilovaná kyselá 117 gramů

Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Každý plátek posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na něj kousek okurky, část vařeného vajíčka a párky. Maso svineme a spojíme kuchyňskou jehlicí, případně převážeme nití.

2. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl

Posypeme mletou červenou paprikou, solí a dáme do první (spodní) nádoby parního hrnce. Nastavíme čas paření na 60 minut.

3. 

rýže 350 gramů  žampiony 150 gramů

Po 20 minutách paření masa přidáme druhou parní nádobu, ve které máme vloženou misku na vaření rýže s rýží. Rýži několikrát na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vložíme do nádoby na vaření rýže, posolíme, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad povrch rýže. Všechno spolu dále paříme. 10 minut před koncem paření přidáme třetí parní nádobu s pokrájenými žampiony.

4. 

mouka hladká 2 polévkové lžíce  voda 50 mililitrů

Žampiony vložíme do hrnce a zalijeme vývarem, který nám vznikl při paření v odkapávací nádobě parního hrnce. Hrnec postavíme na sporák, obsah přivedeme do varu a vlijeme do něj mouku rozmíchanou v asi 0,5 dcl vody. Uvaříme omáčku, kterou dochutíme vegetou.

5. 

Ze španělských ptáčků odstraníme jehly nebo nitě a podáváme s rýží, polité omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit