svetvemne.cz

Vepřové závitky (španělský ptáček) v parním hrnci

     

Oblíbené španělské ptáčky z vepřového masa připravené v parním hrnci.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

vepřová kýta 1000 g  vejce slepičí 3 ks  párky drůbeží 100 g  pepř černý mletý  sůl  hořčice plnotučná  okurka sterilovaná kyselá 117 g

Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Každý plátek posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na něj kousek okurky, část vařeného vajíčka a párky. Maso svineme a spojíme kuchyňskou jehlicí, případně převážeme nití.

2. 

paprika červená mletá 1 ČL  sůl

Posypeme mletou červenou paprikou, solí a dáme do první (spodní) nádoby parního hrnce. Nastavíme čas paření na 60 minut.

3. 

rýže 350 g  žampiony 150 g

Po 20 minutách paření masa přidáme druhou parní nádobu, ve které máme vloženou misku na vaření rýže s rýží. Rýži několikrát na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vložíme do nádoby na vaření rýže, posolíme, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad povrch rýže. Všechno spolu dále paříme. 10 minut před koncem paření přidáme třetí parní nádobu s pokrájenými žampiony.

4. 

mouka hladká 2 PL  voda 50 ml

Žampiony vložíme do hrnce a zalijeme vývarem, který nám vznikl při paření v odkapávací nádobě parního hrnce. Hrnec postavíme na sporák, obsah přivedeme do varu a vlijeme do něj mouku rozmíchanou v asi 0,5 dcl vody. Uvaříme omáčku, kterou dochutíme vegetou.

5. 

Ze španělských ptáčků odstraníme jehly nebo nitě a podáváme s rýží, polité omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit