Zapečený květák s tvarohem
Vynikající zapečený květák s extra bílkovinami v podobě tvarohu, na slano. Servírujeme s kyselými okurkami nebo kyselým zelím.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,květák,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 1 | kilogram | |
olej řepkový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
pšeničná krupice | 2 | polévkové lžíce | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 250 | mililitrů | |
sýr Eidam | 200 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
tvaroh jemný hrudkový | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
olej řepkový 2 polévkové lžíce • sůl ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Do vymazané zapékací mísy rozdrobáme rukama polovinu květáku a zarovnáme. Rovnoměrně osolíme a jemně posypeme pepřem.
3.
tvaroh jemný hrudkový 500 gramů • sůl ¼ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Z poloviny tvarohu vytvoříme druhou vrstvu. Ze zbytku květáku třetí vrstvu, osolíme a opepříme. Navrch posypeme druhou polovinou tvarohu.
4.
vejce slepičí 2 kusy • smetana na vaření (10-12% tuku) 250 mililitrů • pšeničná krupice 2 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky
Vejce, smetanu, krupici a sůl vyšleháme.
5.
Směsí rovnoměrně zalijeme květákové tvarohový nákyp.
7.
Připraveným sýrem rovnoměrně zasypeme povrch.
8.
Pečeme 50 min. při teplotě 200 °C.
Dobrou chuť!