RECEPTY

Zapečený květák s tvarohem

Zapečený květák s tvarohem

Vynikající zapečený květák s extra bílkovinami v podobě tvarohu, na slano. Servírujeme s kyselými okurkami nebo kyselým zelím.

recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,květák,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

květák1kilogram
olej řepkový2polévkové lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
pšeničná krupice2polévkové lžíce
smetana na vaření (10-12% tuku)250mililitrů
sýr Eidam 200gramů
sůl1čajová lžička
tvaroh jemný hrudkový500gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

květák 1 kilogram

Květák rozdělíme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě.

2. 

olej řepkový 2 polévkové lžíce  sůl ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Do vymazané zapékací mísy rozdrobáme rukama polovinu květáku a zarovnáme. Rovnoměrně osolíme a jemně posypeme pepřem.

3. 

tvaroh jemný hrudkový 500 gramů  sůl ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Z poloviny tvarohu vytvoříme druhou vrstvu. Ze zbytku květáku třetí vrstvu, osolíme a opepříme. Navrch posypeme druhou polovinou tvarohu.

4. 

vejce slepičí 2 kusy  smetana na vaření (10-12% tuku) 250 mililitrů  pšeničná krupice 2 polévkové lžíce  sůl ½ čajové lžičky

Vejce, smetanu, krupici a sůl vyšleháme.

5. 

Směsí rovnoměrně zalijeme květákové tvarohový nákyp.

6. 

sýr Eidam  200 gramů

Sýr nahrubo nastrouháme.

7. 

Připraveným sýrem rovnoměrně zasypeme povrch.

8. 

Pečeme 50 min. při teplotě 200 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie