svetvemne.cz

Zapečený květák

    

Jednoduchý ale velmi chutný recept na květák zapečený s bešamelovou omáčkou a sýrem na povrchu.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
květák600gramů
mléko500mililitrů
mouka hladká50gramů
muškátový ořech mletý1špetka
máslo50gramů
olej řepkový1čajová lžička
pepř bílý mletý1špetka
sýr Gouda100gramů
sůl1čajová lžička

1. 

květák 600 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Květák rozdělíme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě.

2. 

Uvařený květák necháme okapat a vychladnout.

3. 

máslo 50 gramů

V hrnci si rozpustíme máslo.

4. 

mouka hladká 50 gramů  sůl ½ čajové lžičky  pepř bílý mletý 1 špetka  muškátový ořech mletý 1 špetka

Přimícháme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladká hustá kaše. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

5. 

mléko 500 mililitrů

Postupně přimícháváme po troškách mléko.

6. 

olej řepkový 1 čajová lžička

Kousky květáku rozložíme na vymazaném pekáči.

7. 

Vše rovnoměrně zalijeme připraveným bešamelem.

8. 

sýr Gouda 100 gramů

Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.

9. 

Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit