RECEPTY

Pečený květák

Pečený květák

Obalovaný květák pečený v troubě.

recept,fotorecept,květák,strouhanka,Bezmasá jídla,Sezónní recepty

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

jogurt bílý 3,5% tuku300gramů
květák800gramů
olej řepkový-
pepř černý mletý½čajové lžičky
strouhanka-
sůl1čajová lžička
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

květák 800 gramů

Květák umyjeme a rozdělíme na větší růžičky.

2. 

jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

V jogurtu rozmícháme vejce, sůl a pepř.

3. 

Růžičky květáku důkladně namočíme do jogurtu...

4. 

strouhanka

... a obalíme ve strouhance.

5. 

olej řepkový

Naskládeme na plech vyložený papírem a pokapaný olejem.

6. 

Květák zakryjeme alobalem a půl hodinu pečeme v troubě při 180 °C.

7. 

Alobal odstraníme, růžičky květáku obrátíme a dále půl hodinu pečeme.

8. 

Podáváme jako klasický smažený květák, s bramborami a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit