svetvemne.cz

Pečený květák

     

Obalovaný květák pečený v troubě.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Jogurt bílý 3,5% tuku300gramů
Květák800gramů
Olej řepkovýPL
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Strouhanka
Sůl1čajová lžička
Vejce slepičí1kus

1. 

květák 800 g

Květák umyjeme a rozdělíme na větší růžičky.

2. 

jogurt bílý 3,5% tuku 300 g  vejce slepičí 1 ks  sůl 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

V jogurtu rozmícháme vejce, sůl a pepř.

3. 

Růžičky květáku důkladně namočíme do jogurtu...

4. 

strouhanka

... a obalíme ve strouhance.

5. 

olej řepkový

Naskládeme na plech vyložený papírem a pokapaný olejem.

6. 

Květák zakryjeme alobalem a půl hodinu pečeme v troubě při 180 °C.

7. 

Alobal odstraníme, růžičky květáku obrátíme a dále půl hodinu pečeme.

8. 

Podáváme jako klasický smažený květák, s bramborami a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit