Pečený květák
Obalovaný květák pečený v troubě.
recept,fotorecept,květák,strouhanka,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý 3,5% tuku | 300 | gramů | |
květák | 800 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | - | ||
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
2.
jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
V jogurtu rozmícháme vejce, sůl a pepř.
3.
Růžičky květáku důkladně namočíme do jogurtu...
6.
Květák zakryjeme alobalem a půl hodinu pečeme v troubě při 180 °C.
7.
Alobal odstraníme, růžičky květáku obrátíme a dále půl hodinu pečeme.
8.
Podáváme jako klasický smažený květák, s bramborami a tatarskou omáčkou.
Dobrou chuť!