Pečený květák

Obalovaný květák pečený v troubě.
recept,fotorecept,květák,strouhanka,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
jogurt bílý 3,5% tuku | 300 210 | gramů kcal | |
květák | 800 232 | gramů kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept

2.
jogurt bílý 3,5% tuku 300 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
V jogurtu rozmícháme vejce, sůl a pepř.

3.
Růžičky květáku důkladně namočíme do jogurtu...



6.
Květák zakryjeme alobalem a půl hodinu pečeme v troubě při 180 °C.

7.
Alobal odstraníme, růžičky květáku obrátíme a dále půl hodinu pečeme.

8.
Podáváme jako klasický smažený květák, s bramborami a tatarskou omáčkou.

Dobrou chuť!